Bibliobus vam dovodi u goste...

Poznata dječja književnica oduševila mališane svojim popularnim pričokazima

Željka Horvat-Vukelja svojim izvedbama redovito oduševljava najmlađu publiku, pa ni gostovanje u općini Koprivnički Ivanec nije bilo iznimka.

09:28h
0
Foto: Knjižnica Fran Galović

U ponedjeljak u sklopu programa Bibliobus vam dovodi u goste… u Dječjem vrtiću Ivančica u Koprivničkom Ivancu i u OŠ Koprivnički Ivanec gostovala je poznata dječja književnica Željka Horvat-Vukelja.

Susreti su bili organizirani za srednju i stariju skupinu polaznika dječjeg vrtića te za učenike nižih razreda škola u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu, a okupili su više od stotinu djece u pratnji odgajateljica, učiteljica i učitelja.

Književnica je publiku oduševila svojim popularnim pričokazima koje opisuje kao pripovjedačko-scenski oblik, kombinaciju pripovijedanja i scenske igre koju izvodi uz pomoć jednostavnih, ali atraktivnih i maštovitih rekvizita.

Zajedno s autoricom, dječji vrtić i dvije škole posjetila je i Ljubica Torbić, čarobna torba puna priča. U torbi su doputovali plavi gumbić koji traži posao, crvić koji traži kuću, čarape koje je netko bacio u kantu za smeće i njihov spasitelj Čarapčić, ježić Žinko koji nije želio ići u školu, gospođa Ana kojoj su ptice pojele kolač, zaljubljene rukavice, posudice za papar i sol koje su od neprijateljica postale prijateljice, Špagetino koji je želio postati dirigentski štapić i još mnogi drugi.

Željka Horvat-Vukelja svojim izvedbama redovito oduševljava najmlađu publiku, pa ni gostovanje u općini Koprivnički Ivanec nije bilo iznimka.

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica ponovo će dovesti u goste književnika ili književnicu jednoj od osnovnih škola na području Županije u mjestima u kojima ima stajališta u jesen 2017.