KOORDINACIJA STOŽERA

Poznate su lokacije na kojima će se diljem županije tijekom cijele godine cijepiti zainteresirane Podravce i Prigorce

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja te predstavnica koncesionara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dr. Zdenka Vodjerek-Matica obišli su lokacije kako bi se uvjerili da je organizacija na najvišoj mogućoj razini, kazao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

12:57h
0
Foto: twenty20.com
Ilustracija // Foto: twenty20.com

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao koordinaciju, odnosno sastanak. Najvažnija informacija svakako je ona o pripremi punktova na kojima će se provoditi cijepljenje svih zainteresiranih osoba na području županije.


U gradovima su definirana tri glavna punkta. U Koprivnici je to dvorana Srednje škole, u Križevcima u dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca, a u Đurđevcu u dvorani Strukovne škole. Po općinama će se, pak, cijepiti u društvenim i vatrogasnim domovima.

– Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja te predstavnica koncesionara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dr. Zdenka Vodjerek-Matica obišli su lokacije kako bi se uvjerili da je organizacija na najvišoj mogućoj razini – kazao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Cijepljenje će se provoditi ovisno o prioritetnim skupinama, a proces će voditi Zavod za javno zdravstvo. Sudjelovat će svi cijepitelji u svojim ambulantama i mobilnim timovima iz županijskog Doma zdravlja, privatne prakse liječnika opće medicine, medicine rada i Zavoda za javno zdravstvo.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Draženka Vadla: “Interes za cijepljenje doista je velik, stalno se traži doza cjepiva više.”

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla otkrila je kako su dosad procijepljene ukupno 1262 osobe, od čega 410 zaposlenika Opće bolnice Koprivnica, 137 djelatnika županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu te 699 korisnika i zaposlenika domova za starije i nemoćne na području županije, koji su imali prioritet u cijepljenju jer su ugrožena skupina. Čim budu osigurane dovoljne količine cjepiva, svi zainteresirani će se procijepiti, što se posebno odnosi na osobe iz sustava zdravstva i socijalne skrbi, dodala je Vadla.

– Interes za cijepljenje doista je velik i stalno se traži doza cjepiva više. U suradnji s liječnicima opće prakse definirani su punktovi za cijepljenje šire populacije u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu te u svim općinama u kojima postoji liječnička ambulanta, u skladu s iskazanim interesom za cijepljenje. Dinamika cijepljenja po punktovima odvijat će u skladu s raspoloživim količinama cjepiva i definiranim prioritetnim skupinama, a mi smo potpuno spremni što se tiče opreme i ljudstva – kazala je D. Vadla, dodavši kako je “liječnicima cjepiteljima primarne zdravstvene zaštite i koncesionarima izdana detaljna uputa kako se što bolje pripremiti provedbu cijepljenja jer je to kontinuiran i zahtjevan proces koji će trajati cijelu godinu.”

Glede dinamike dolaska cjepiva, nove se dozu, potvrdili su, očekuju početkom i krajem veljače. Sada se koristi cjepivo tvrtke Pfizer/BioNTech, dok je sljedeći mjesec najavljen dolazak cjepiva tvrtke Moderna.

Sutra će se cijepiti vatrogasci, HGSS i članovi Crvenog križa

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić rekao je kako bolnički sustav funkcionira bez problema i u punom opsegu glede operacija, rada poliklinika i dijagnostike. Ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković i pomoćnica za sestrinstvo županijskog Doma zdravlja Biserka Zlatar kazale su isto, a to je da ustanove funkcioniraju u skladu s protokolima. Također, policijski službenici i dalje nadziru građana, odnosno prate mjere samoizolacije i liječenja u kući, što je izdvojio načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Miroslav Puž.

Na kraju sastanka, zamjenica načelnika županijskog Stožera Melita Ivančić najavila je kako će se sutra, upravo na inicijativu Stožera, u Zavodu za javno zdravstvo cijepiti članovi žurnih službi, prvenstveno vatrogasci, HGSS i Crveni križ koji redovno sudjeluju u akcijama pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.

čitam...