Hrvoje Šalković

Poznati hrvatski putopisac i pisac večeras se druži sa Đurđevčanima

11:00h
0
Hrvoje Šalković // Foto: shale.com.hr

Neka od njegovih djela su Pravi se da ovo nisi vidio, Zec na mjesecu, Nulti meridijan, Ne primamo vilenjake, Nova mis Čilea i Valcer protiv Eintrachta. Proputovao je 118 zemalja na svih sedam kontinenata.

Večeras đurđevački muzej posjećuje omiljeni, posebice među damama, hrvatski putopisac te pisac brojnih uspješnica – Hrvoje Šaković. Osim što je stekao veliku popularnost svojim putovanjima i pisanju o njima, dodatno ju je potencirao velikom aktivnošću na društvenim mrežama, gdje ispod njegovih objava nikada nije nedostajalo komentara.

Šalković se bavi pisanjem od 2002. godine, a neka od njegovih djela su Pravi se da ovo nisi vidio, Zec na mjesecu, Nulti meridijan, Ne primamo vilenjake, Nova mis Čilea i Valcer protiv Eintrachta.

Proputovao je 118 zemalja na svih sedam kontinenata, član je Hrvatskog društva pisaca, dobitnik nagrade VBZ 2006 za najbolji roman, te nagrade Balkan Noir za najbolji krimić 2014. godine. Kad ne putuje, živi i radi u Zagrebu.

Grad Đurđevac, Gradska knjižnica Đurđevac i Naklada Ljevak pozivaju vas danas u 18 sati na gostovanje autora Hrvoja Šalkovića u Muzeju Grada Đurđevca, a koje će moderirati koprivnički književnik Marko Gregur.

čitam...