Životna tragedija

Poznati planinar ostao bez krova nad glavom, ajmo mu pomoći

12:03h
0
Stjepan Jembrek, poznati križevački planinar // Foto: Facebook
Stjepan Jembrek, poznati križevački planinar // Foto: Facebook

Stjepan Jembrek napravio je i održava svih 258 kilometara staza Kalnika u 48 smjerova. Kuća u kojoj živi sa sestrom u požaru mu je izgorjela.

Planinarsko društvo Kalnik iz Križevaca pokrenulo je humanitarnu akciju za pomoć Stjepanu Jembreku (67), kojem je u utorak izgorjela unutrašnjost kuće u Ulici Franje Markovića.

Podsjetimo, do požara u obiteljskoj kući, u kojoj 67-godišnjak živi sa sestrom, došlo je zbog zapaljenja odjeće ostavljene iznad peći.

U požaru je nastala šteta od oko 50.000 kuna, a najviše su nastradali kuhinja i kupaonica. Požar su ugasili križevački profesionalni vatrogasci, a Jembrek je u borbi s vatrom lakše ozlijeđen.

Jembrek je planinar već 50-ak godina, najaktivniji je član križevačkog planinarskog društva, i stoga njegovi kolege ni trenutka nisu dvoumili pomoći mu u nevolji ili ne.

Prema riječima tajnika Planinarskog društva Kalnik, Ivana Peklića, Jembrek je napravio i održava svih 258 kilometara staza Kalnika u 48 smjerova.

– Iz blagajne društva Štefu ćemo pomoći s dvije tisuće kuna, a toliko smo zasad prikupili i dobrovoljnim prilozima od naših članova. Priloge ćemo skupljati i dalje – rekao je Peklić.

Predsjednik društva Zdravko Petrinec istaknuo je da su se u akciju priključili već mnogi dobri ljudi – poduzetnici, građani, prijatelji. Spomenuo je tako Mladena Kešera s Kalnika koji će svojom operativom pomoći u sanaciji krovišta, Krunoslava Vrabeca, Veljka Košćevića koji će darovati elektro materijal, Vladu Maksića koji će donirati jedan dio građevinskog materijala, električara Damira Kemenovića koji će izvesti sve radove besplatno, susjeda Božidara Majdaka Majze koji će besplatno obojati cijelu kuću i Dražena Zemuna koji je donirao prozor.

Kada se sve obnovi, trebat će kupiti i kućanske aparate, namještaj i štošta drugo.

– Nadamo se da će se i drugi građani priključiti našoj akciji kako bi Štef ponovno mogao normalno živjeti – kazao je Petrinec.

Financijsku pomoć unesrećenima građani mogu pružiti i uplatom na račun na ime Marija Pašičko, Križevci, uz napomenu za obnovu kuće. IBAN: HR9723600003213963547, a za uplate iz inozemstva – riječ je o računu u Zagrebačkoj banci, BIC: ZABAHR2X.