19. dan štrajka u školama

Poznato je kako će učenici nadoknaditi propuštenu nastavu zbog štrajka, Ljubić: Neki učitelji i danas rade, ali djeca nisu došla u školu

Škole će moći izabrati između četiri načina nadoknade.

12:17h
0
Srednja škola Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U tijeku je 19. dan štrajka u školama, a danas u cijeloj zemlji nema nastave. Velik broj nastavnika okupio se u Zagrebu na Markovom trgu gdje prosvjeduju kako bi konačno došli do dogovora i ispunjenja svojih zahtjeva o podizanju koeficijenta.

– U školama u kojima je osnivač Županija situacija je slična kao i dosad, većina škola je u štrajku. Djelomično se radi u Srednjoj školi Koprivnica te se praktična nastava odvija u Srednjoj školi Ivan Seljanec u Križevcima. Također, radi nekoliko područnih škola, to su Novačka, Podravska Selnica, Imbriovec, Cirkvena, Drenovica i Crnec. Pojedini učitelji nisu u štrajku, no djeca nisu došla u školu pa ne mogu raditi – pojasnio je zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić situaciju u našoj županiji.

Također, kako doznaje Index, poznato je i na koji će način učenici nadoknaditi propuštenu nastavu. Škole će moći izabrati između četiri načina nadoknade.

– Škola će se moći održavati na nenastavne dane (poput dana škole), subotama, skraćenim praznicima (zimskim i proljetnim) i zadnja opcija je produljenje školske godine. Škole će s osnivačima (gradovima, županijama) dogovarati koji će model od ova četiri odabrati ovisno kakvo je stanje kod njih – rekli su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

čitam...
Loading...