Praksa podrške romskoj zajednici koprivničke knjižnice u knjizi preporuka Europske komisije

19:05h
0
Koprivnička knjižnica

Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica ove je godine stiglo još jedno priznanje za programe podrške romskoj zajednici. Uz prestižno priznanje Američkog knjižničarskog društva za pokretanje i organiziranje lokalne mreže podrške romskoj zajednici putem programa stalnog stučnog usavršavanja, koprivnička je knjižnica ušla i u knjigu preporuka za Europsku komisiju na temu Kulturna raznolikost i interkulturni dijalog.


Svojom praksom društvene inkluzije romske manjine koprivnička Knjižnica predstavljena je na str. 59 publikacije koja je dostupna na linku http://ec.europa.eu/culture/library/reports/201405-omc-diversity-dialogue_en.pdf.

Koprivnička Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica i ove godine obilježava 5.11., Svjetski dan romskog jezika. Uz već pokrenute tzv. Male knjižnice u pedijatrijskim i stomatološkim ordinacijama, Knjižnica pokreće novu Malu knjižnicu u Dječjem domu “Svitanje” Koprivnica u četvrtak, 6.11.2014. Povodom toga dječje knjižničarke održale su u čletvrtak dvije pričaonice.

Prigodne posjete romskim naseljima organizira i Bibliobusna služba koprivničke Knjižnice. Bibliobus će posjetiti romska naselja u Žlebicu (Reka) u petak, 7.11.2014. u 10.00 sati, romskom naselju Stiska (Đurđevac) u četvrtak, 13.11.2014. u 12.30 sati te romskom naselju Drnje/Botovo (Autoput) u ponedjeljak, 17.11.2014. u 13.00 sati. Cilj je poticanje rane pismenosti među romskim obiteljima.

čitam...