Prapodravci će vladati Koprivnicom

13:52h
0
Fašnik

Kako bi spriječila najavljeni prosvjed građana, koprivnička vlast odlučila je dobrovoljno predati upravljanje Gradom. Ključeve grada sutra u 9 sati gradonačelnik Zvonimir Mršić predat će skupini Prapodravci koja će proglasiti Fašničku republiku. Prapodravci će vladati Koprivnicom najmanje tjedan dana i za to vrijeme podupirat će sve vesele i zabavne projekte, kao i manifestacije usmjerene podizanju raspoloženja građana.

Nastojeći dodatno razveselili mlado i staro u Koprivnici uz pomoć Turističke zajednice grada organizirat će i veliku Fašničku povorku koja će gradskim ulicama proći u subotu 5. ožujka. Maskirane grupe krenut će u 14 sati s parkirališta Podravke, da bi se po dolasku na Zrinski trg predstavile sa svojim programima. Za nagradu tu će se moći osladiti Podravkinim krafnama, popiti čaj ili kuhano vino, a potom će sudjelovati u suđenju Fašniku koji je optužen za sve nedaće građana u prošloj godini.

Nakon fešte na središnjem gradskom trgu velike maškare će zabavu pronaći u Hotelu Podravina, gdje će se oko 18 sati održati i izbor najdeblešega kraflina, a djeca i osnovnoškolci u Domu mladih. Prema zamisli organizatora Društva naša djeca Koprivnica u Domu mladih najprije će se od 16 sati zabavljati najmlađi, a na Dječjem maskenbalu nastupit će plesne grupe dječjih vrtića Tratinčica i Smiješak, Ola, la i koprivničke mažoretkinje. Potom od 19, 30 slijedi diskač pod maskama na koji Dječje gradsko vijeće poziva sve učenike viših razreda osnovnih škola.

Fašničkoj atmosferi koja će ovih dana zavladati Koprivnicom doprinos će dati i izložbe dječjih likovnih radova pod nazivom „Fašnik u dječjim očima“ koje će biti postavljene u predvorjima koprivničkih tvrtki.

Loading...