Top.HR Music Awards

Pravila Igre dobila nagradu za grupu godine: Koncert u Đurđevcu bio je jedan od najboljih koje smo odradili, jedva čekamo vratiti se opet

Dečkima iz Pravila igre postavili smo tim povodom nekoliko pitanja o njihovom radu, karijeri, glazbi i dojmovima o Podravcima.

16:30h
0
Foto: Dario Lepoglavec

Grupa Pravila Igre profilirala se kao jedan od najpopularnijih pop bendova na hrvatskoj sceni, a upoznala ih je i podravska publika na njihovom koncertu u Đurđevcu prije nešto više od dvije godine.

Potvrda njihove popularnosti stigla je nedavno, nagradom za grupu godine. Pod nazivom Top.HR Music Awards, prošloga tjedna Hrvatska diskografska udruga i RTL televizija uručili su Pravilima Igre nagradu na temelju radijskoga emitiranja njihovog singla “Još si sve u meni” u 2019 godini. Dečkima iz Pravila igre postavili smo tim povodom nekoliko pitanja o njihovom radu, karijeri, glazbi i dojmovima o Podravcima.

Kakav je osjećaj pored toliko bendova u Hrvatskoj biti najbolji, tj. grupa godine?

Apsolutno nevjerojatan! Predivan osjećaj bio je kad smo saznali da smo nominirani u istoj kategoriji s bendovima uz koje smo odrastali i koji su nam jedni od najvećih uzora, tu je bio i Parni Valjak tako da je svaki komentar suvišan. Sama nagrada veliki je vjetar u leđa i drago nam je da su naš rad i trud primijećeni i okrunjeni ovime. Nadamo se da će situacija za bendove u Hrvatskoj biti još bolja u budućnosti.

Nagrada koju ste primili temeljena je na pjesmi Još si sve u meni. Jeste li prilikom stvaranja ove pjesme ikada mislili da će postići takav uspjeh?

Naravno da nismo. Pristup je isti pri stvaranju svake pjesme i kod svake dajemo maksimum. Ako se odlučimo da ju objavimo, znači da u nju vjerujemo. No, publika je ta koja prepozna pjesmu, uzme ju pod svoje i radi nje dolazi na koncert. Nekada u studiju pomislimo „Ova pjesma će rasturiti!“, pa u konačnici prođe “ispod radara”, a paralelno dobro prođe pjesma u koju smo najmanje nade polagali. To je jedna velika čar glazbe i po tom pitanju nema pravila ni u Pravilima Igre. 🙂

Foto: Dario Lepoglavec

Tko su vaši glazbeni uzori? Postoje li neki domaći i/ili inozemni bendovi na koje se ugledate?

Svaki član benda ima neke svoje uzore, no ruku na srce, odrasli smo na rocku i pop rocku. Također, danas ima izuzetno dobrih pop bendova čijem zvuku itekako težimo i kojeg malo začinimo nekom našom rock notom. Za nas su uzori svi oni koji se trude i koji do uspjeha dolaze isključivo dobrom glazbom, energijom i talentom, a manje oni koji svoj put grade na skandalima i “žutilu”.

Iza vas je više raznolikih projekata, poput turneja, suradnje s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu i drugih. Koji biste vi rado izdvojili kao vama najdraži?

Pa svakako moramo spomenuti posljednji projekt s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu koji je stvorio jednu dobru priču, dobru pjesmu i puno lijepih prijateljstava. Međutim, jedna od stvari na koju smo izuzetno ponosni je naša LIVE 3D turneja koja se održala u 6 gradova, u Hrvatskoj i Sloveniji. Bila je to odlićna kombinacija koncerata u kino dvorani, filmske projekcije, efekata i živih glumaca na pozornici. Vjerujemo kako je to nešto što ćemo svakako još unaprijediti i ponoviti.

Foto: Dario Lepoglavec

Prije par godina svirali ste i u Podravini. Kakvo je bilo to iskustvo?

Koncert u Đurđevcu prije 2 i pol godine ostao nam je u lijepom sjećanju. Koncert na otvorenom zbog loših vremenskih prilika prebačen je u Sportsku dvoranu strukovne škole, ali to nije poremetilo jedan od najboljih koncerata koje smo odradili. Jedva čekamo vratiti se opet.

Postoji li neki neugodan/duhovit trenutak s koncerta i sl., koji biste podijelili s čitateljima?

Naravno da postoje takvi momenti. Ti su momenti jedna od čari koje ovaj posao čine zanimljivim i uzbudljivim. Rado se sjetimo našeg prvog koncerta s Ivanom u Istri kada je jedna obožavateljica prišla te tražila da joj se Ivan potpise ružem na grudi. On je to odradio krajnje profesionalno, naravno.

Planovi za 2020. godinu?

Trenutno smo u fazi ulaska u studio te snimanja materijala za naš novi album. Također, način na koji ćemo predstaviti cijeli treći album će biti drugačiji i do sada neviđen tako da jedva čekamo sve izazove ispred sebe.

Foto: Dario Lepoglavec

čitam...