Koprivničko-križevačka županija

Pravo glasa na parlamentarnim izborima ima 95.036 birača

14:52h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

U Koprivnici i 11 okolnih općina ima 47.819 birača, u Đurđevcu i sedam okolnih općina njih 19.687, a u Križevcima i četiri okolne općine 27.530 birača.

Prema podacima Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije, na nedjeljnim parlamentarnim izborima pravo glasa na području županije ima 95.036 birača. Doznajemo da je tiskano


U Koprivnici i 11 okolnih općina ima 47.819 birača, u Đurđevcu i sedam okolnih općina njih 19.687, a u Križevcima i četiri okolne općine 27.530 birača.

Na području Koprivnice glasovat će se moći na 41 biračkom mjestu. Među njima su i tri izvanredna biračka mjesta.

Jedno je u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe na Lenišću, a drugo u Domu za odrasle osobe Cedar u Vinogradskoj ulici. Ondje će moći glasati štićenici domova. Treće izvanredno biračko mjesto, pak, bit će u Gradskoj vijećnici, točnije u prostoriji do vjenčaonice. Svoj glas nekoj od političkih opcija ondje će moći dati svi oni koji su privremeno upisani u registar birača na području Koprivnice i okolnih općina.

Damir Ronić, šef koprivničkog izbornog povjerenstva, istaknuo je da svi stari, nemoćni i bolesni birači koji ne mogu doći na svoje izborno mjesto mogu nazvati na broj (048)/279-501 i omogućit će im se glasovanje kod kuće. Poziv na taj broj moguć je do subote navečer.

Svi koji se u nedjelju do 12 sati jave svom biračkom odboru i zatraže glasovanje kod kuće, također će im se to omogućiti.

Onima koji na dan izbora to požele iza podneva, izaći će im se u susret samo ako će na biračkom mjestu imati dovoljan broj ljudi.

– Važno je naglasiti da nam se ne javljaju ljudi kojima se ne dolazi na biračko mjesto jer, primjerice, gledaju utakmicu na televiziji, a nisu ni bolesni niti stari – poručio je Ronić.

čitam...