Praznik rada uz Panfest // Koprivničance i Podravce zabavljat će Jelena Rozga i Silente

13:17h
0
Maja Hleb, Mišel Jakšić i Petra Švarc na konferenciji za novinare u Pivnici Kraluš // Foto: Koprivnica.net

Glavna zvijezda ovogodišnje proslave Praznika rada u Koprivnici bit će Jelena Rozga. Popularna pjevačica odabrana je kao komercijalni izvođač koji bi 1. svibnja na glavni gradski trg trebao privući što veći broj ljudi, a prije nje će Koprivničance i Podravce zabavljati grupa Silente.

Organizatori su Grad Koprivnica i Komunalac te pivovara Carlsberg Croatia, koja je odlučila promijeniti dosadašnji naziv Carlsbergfest u Panfest.

– Naš lokalni brend je Pan, zato smo ga odlučili staviti u fokus. Želimo se time još više približiti lokalnoj zajednici i našim ljudima – rekla je glasnogovornica Carlsberga Croaita Petra Švarc, koja je za 1. svibnja najavila i posebno iznenađenje kojeg priređuje koprivnička pivovara.

U petak, 1. svibnja je središnja proslava, uz jutarnju budnicu gradskim ulicama, Sajam cvijeća i stare zanate na trgu te tradicionalnu podjelu graha. Silente nastupa od 19 sati, a Jelena Rozga od 21 sat.

Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb najavila je kako će program obilježavanja Praznika rada na Zrinskom trgu potrajati dva dana.

– Odlučili smo ostaviti pozornicu na trgu i u subotu, kako bi nam se mogli predstaviti lokalni mladi glazbenici. Neki su već pokazali zanimanje, a svi zainteresirani mogu se javiti do kraja ovog tjedna – rekla je Maja Hleb.

Osoba za kontakt mladih glazbenika je Petra Bijač.

Zamjenik gradonačelnice Koprivnice Mišel Jakšić zahvalio je Carlsbergu i Komunalcu na suradnji pri organizaciji Panfesta.

– Veseli nas što je već sad toplo vrijeme, proljeće donosi vedrinu, a prvi put unazad par godina Prvi maj najavljujemo u boljem raspoloženju i uz bolje gospodarske pokazatelje – rekao je Jakšić, koji je svima poželio dobru zabavu na Panfestu.

Plakat za ovogodišnji Panfest ilustrirao je koprivnički likovni umjetnik Ivan Andrašić, s kojim je Carlsberg Croatia započela suradnju prilikom posjeta danske kraljice Koprivnici.

čitam...