Predavanja Antonia Grgića u knjižnici i čitaonici „Fran Galović“

09:25h
0
A. Grgić predavat će o Maroku i Libiji

Knjižnica i čitaonica «Fran Galović» Koprivnica nastavlja s novim programom predavanja pod nazivom «Arhitekture, zemlje i ljudi»  koji će posebice biti zanimljiv ljubiteljima putovanja, povijesti, arhitekture i likovne umjetnosti.

Tako će u ponedjeljak, 29. studenog u 19 sati, na stručno-znanstvenom odjelu, Antonio Grgić kroz brojne fotografije održati opušteno predavanje na temu “Maroko – arhitektura i urbanizam Marokanskih kraljevskoh gradova“. 

Građani će na tome predavanju moći saznati sve o srednjovjekovnim orijentalnim gradovima na teritoriju današnje države Maroko, o njihovom specifičnošću unutar korpusa islamskog urbanizma, o njihovoj dekorativnom vokabularu koji je sadržavao utjecaje Perzije, Iraka, Arabije i Andaluzije.

Sredinom prosinca, točnije 14.12, održat će se novo predavanje na kojem će tema biti Libija i berberska arhitektura Sahare. Ulaz na predavanja je slobodan za sve zaintersirane.

Oba predavanje održat će Antonio Grgić koji je studirao arhitekturu na Zagrebačkom sveučilištu. Autor je vizualnog identiteta Koprivničko-križevačke županije i fotomonografije grada Koprivnice, a svoje radove izlagao je i u Hrvatskoj i u inozemstvu.