radna skupina za zdravstvo

Predlažu prijenos neutrošenih decentraliziranih sredstava u iduću godinu

14:17h
0
Sastanak Radne skupine u Zagrebu // Foto: KC-KŽ županija
Sastanak Radne skupine u Zagrebu // Foto: KC-KŽ županija

Spomenuti su i prijedlozi dopune i izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji će biti predani nadležnim Ministarstvima, u cilju poboljšavanja zdravstvene skrbi.

Sastanak Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb, na kojem je sudjelovala i Željka Koluder-Vlahinja, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti, održan je u srijedu u prostorijama Hrvatske zajednice županija u Zagrebu.

Tom prilikom, predstavljeni su novi članovi radne skupine, a Helena Bandalović, voditeljica radne skupine, otvorila je raspravu o formuliranju prijedloga kojim bi se omogućio prijenos neutrošenih decentraliziranih sredstava iz tekuće godine u jednu iduću kalendarsku godinu i to za planirana sredstva koja nisu mogla biti iskorištena zbog nedovršenog postupka javne nabave.

Na sastanku se raspravljalo o iskustvima i prednostima decentraliziranih sredstava te.

Jedna od tema bila je i sanacije bolnica u vlasništvu ili osnovanih od strane županija te o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Spomenuti su i prijedlozi dopune i izmjene Zakona koji će biti predani nadležnim Ministarstvima, u cilju poboljšavanja zdravstvene skrbi.

 

čitam...