TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KOPRIVNICE

Predlažu udruživanje turističkih zajednica te stvaranje destinacijsko smislene cjeline Podravina

Podravina ima sve odlike regija poput Međimurja, Baranje, Istre, Like, ali je realno podijeljena u tri administrativno - političke cjeline što ne bi trebao biti razlog nepovezivanja u turističko destinacijsku smislenu cjelinu, a to u konačnici preporuča i resorno Ministarstvo, navode iz koprivničke TZ.

15:14h
0
n uCSgGxBT
Foto: TZ područja Dravski peski

Novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji je stupio na snagu početkom godine omogućeno je udruživanje turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave radi zajedničkog razvijanja turističkog proizvoda i promocije destinacije na način da u zajedničkim aktivnostima djeluju kao jedinstvena destinacija.

Iz Turističke zajednica grada Koprivnice izvijestili su kako su prije nekoliko godina bili inicijatori takve ideje te ponovno pokreću projektno, marketinško udruživanje turističkih zajednica koje djeluju na području povijesne i geografske regije Podravine u smislu zajedničkog udruživanja jedinstvene turističke destinacije „Podravina“.

– Podravina, povijesno geografska regija sa svojim kulturnim, lingvističkim, gastronomskim pa i mentalitetnim sličnostima ima sve odlike regija poput Međimurja, Baranje, Istre, Like ili bilo koje druge hrvatske regije, ali je realno podijeljena u tri administrativno – političke cjeline, no smatramo da to ne bi trebao biti razlog nepovezivanja u turističko destinacijsku smislenu cjelinu, što u konačnici preporuča i resorno Ministarstvo – pojašnjavaju iz TZ Grada Koprivnice.

Turističke zajednice koje bi bili uključene u Sporazum o udruživanju su Koprivnica, Ludbreg, Đurđevac, TZ područja Središnja Podravina, TZ područja Dravski peski te općine Pitomača.

– Potpisivanjem Sporazuma o udruživanju kroz platformu „Podravina“ stvorile bi se nove mogućnosti za turistički razvoj cijelog područja u smislu zajedničkog usmjeravanja resursa i podizanja kvalitete turističkih proizvoda te zajednička promocija cijele destinacije Podravina – smatraju u koprivničkoj TZ.

 

Bitno je napomenuti kako udruživanje TZ-ova potiču Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica osnivanjem posebnog fonda za financiranje projekata i programa udruženih turističkih zajednica.