Vesela životinjska zajednica

Predložili ste nam brdo kreativnih ideja za ime slatkog ponija, evo kako će se zvati mali sustanar đurđevačkih deva

Kao što je bio i slučaj s devama, tražili smo vas, naše vjerne čitatelje, da nam predložite ime s kojim će mali đurđevački poni odrastati.

17:30h
0
Novi stanar u Đurđevcu // Foto: Matija Gudlin

Nedavno je u stanište popularnih đurđevačkih deva pristigao novi član vesele životinjske zajednice – mali poni.

Njegova majka Točkica ga je donijela na svijet gotovo odmah nakon što je i sama došla podno utvrde Stari grad, a mališanu baš ništa ne nedostaje, osim imena.

Naime, kao što je bio i slučaj s devama, tražili smo vas, naše vjerne čitatelje, da nam predložite ime s kojim će mali đurđevački poni odrastati.

Foto: Matija Gudlin

Nakon što je naš žiri prošao kroz nekoliko desetaka vaših kreativnih prijedloga, koji su varirali od povijesnih imena kao što je Bali-beg preko lokalpatriotskih Đureka i Đurica pa do kreativnih Nutelka i Flaminga, odlučili su da će poni nositi ime Tonček.

Budući da mu je majka Točkica, s njom će mali Tonček tvoriti par iz naslova popularne dječje knjige Ericha Kästnera “Tonček i Točkica”.

Pobjedničko ime je predložila Senka Brodarić, koja je osvojila vaučer za dvije pizze uz piće u Starom gradu i ulaznicu za posjet devama i njihovoj veseloj družini u Đurđevcu.

Foto: Matija Gudlin

čitam...
Loading...