Predsjednik Josipović u Koprivnici!

12:48h
0
Josipović u Crvenkapici / Foto: Zoran Stupar

Koprivnica danas slavi Dan grada. Jedan od čestitara je i predsjednik Josipović, koji često posjećuje naš grad.  Cijeli dan odvijaju se mnogobrojni programi, a najiščekivaniji trenutak bio je dolazak predsjednika Republike.

Nakon što je posjetio Koprivnicu u vrijeme Podravskih motiva, kao i za prošli Dan grada, Josipović je ponovo u Koprivnici. Oko 11h,  došao je u Domoljub, gdje se odvijala svečana sjednica Gradskog Vijeća Grada Koprivnice. Nakon što je gradonačelnik Mršić podnio izvješće o napravljenom ove godine, predsjednik se obratio prisutnima.

Koprivnicu je okarakterizirao kao prekrasan srednjeeuropski grad. U nekoliko navrata tijekom govora spominjao je rad: “Hrvatska je u gospodarskim problemima. Možemo govoriti o raznim razlozima zbog kojih je to tako. Međutim, kakve god reforme provodili, one neće imati uspjeha ako ne budu temeljene na kultu rada, na poštivanju rada, na poštivanju onih koji rade.” Skori ulazak u EU nazvao je velikom prilikom, ali i upozorio: “Oni koji misle da je EU kasica prasica iz koje će netko uzeti novac i tako zamijeniti svoj rad, vara se.”

Josipović i Mršić/Foto:Zoran StuparNakon svečanog domjenka, predsjednik je krenuo u Kampus, gdje je otvorio umjetnički salon i razgledao vrtić Crvenkapicu. Poslije susreta sa umjetnicima i druženja s djecom, posjetio je kompaniju Carlsberg. Uslijedio je kulturno-umjetnički program “Koprivnica na dva kotača” u Domu mladih, gdje se prisustvom Josipović ponovo potvrdio kao ljubitelj kulture i umjetnosti. Podsjetimo, tijekom prošlog Dana grada uživao je u koncertu ozbiljne glazbe na kojem je čak i izvedena njegova skladba.

Osim otvaranja umjetničkog salona, predsjednik je otvorio i malu sportsku dvoranu u Ulici Ante Starčevića, u kojoj svoje utočište imaju koprivnički stolnotenisači, kako profesionalni tako i amateri. 

Vrhovni zapovjednik oružanih snaga u Restoranu “Klas” upravo prisustvuje obilježavanju 20. godišnjice odlaska koprivničke 117. brigade na ratište. Josipovićev odlazak predviđa se za oko 20h.

{vsig}vijesti/11-2011/josipovic{/vsig}

čitam...