Predsjednik Republike dijagnosticirao lokalni obračun na razini grad Koprivnica – Koprivničko-križevačka županija

13:20h
0
foto: Ivan Brkić

Vrijeme je da političke stranke prestanu uvlačiti predsjednika Republike u obračune koji se tiču predstojećih izbora i odnosa u lokalnim sredinama, rekao je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu Media Servisu, odgovarajući na pitanje o optužbama iz redova HDZ-a i HSS-a da je njegov dolazak na Podravske motive u Koprivnicu početkom mjeseca bio dio predizborne kampanje u korist SDP-a:

“To je riječ o lokalnim obračunima na razini Grad-Županija, koje oni moraju raščistiti. Naime, kao i u Županiji, tako i u Gradu, ja sam gost. Dakle ja ne određujem tko će biti pozvan.”

Nakon što je predsjednik Ivo Josipović bio na Podravskim motivima, gdje mu je domaćin bio gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić a koprivničko-križevački župan Darko Koren nije tom prilikom bio uključen u protokol predsjednikovog posjeta, Koren je Josipoviću pismeno izrazio nezadovoljstvo, te ga pozvao da posjeti Podravinu i Prigorje. Predsjednik je naglasio da odlazi u posjete različitim sredinama, bez obzira koja je politička opcija u njima na vlasti, i bez ikakve diskriminacije:

“A to koga će oni pozvati, da li će se međusobno diskriminirati, to je ipak njegova stvar. Ja sam pitao u Gradu Koprivnici: Pa dobro, zašto niste zvali župana? Na to sam dobio odgovor: Aaaa, kada je dolazila premijerka išli su u Podravku, nisu nas zvali.” 

Predsjednik Josipović je zaključio kako ne može ulaziti u te odnose, te pozvao: 
“Evo, koristim ovu priliku da zamolim sve stranke, pa i gospodina župana koji načelno me pozvao, ja ću vrlo rado doći kad bude to moguće, da me ne uvlače u predizbornu kampanju.”

{denvideo http://www.radio-drava.hr/drava/mp3/PREDSJEDNIK.mp3}

tekst: Radio Drava