MARIN MEDAK

Predsjednik Udruge ugostitelja o mjerama ograničenog sjedenja u kafićima: Fantastično iskustvo, kao u kavezu

Istaknuo je kako brojne europske zemlje izdaju preporuke o tome da se tijekom ljeta države ne napuštaju.

11:36h
0
Sunčano dopodne na Zrinskom trgu u Koprivnici
Foto: Mario Kos

Da je ugostiteljima preskupo mijenjati lokale zbog novih mjera u emisiji Zajedno za zdravlje HRT-a 4 rekao je predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak.

O prijedlogu Hrvatske gospodarske komore da kafići i restorani rade od 8 do 21 sat rekao je kako na moru večera počinje tek u 21 sat, dodajući mišljenje prema kojemu Ministarstvo razgovara s velikim hotelima.

– Nas male se ništa ne pita. Mi smo vreća za mlaćenje – rekao je Medak prema kojemu će, ukinu li se 1. lipnja subvencije za ugostitelje, 80 posto njih otići u stečaj ili sivu ekonomiju.

Istaknuo je kako brojne europske zemlje izdaju preporuke o tome da se tijekom ljeta države ne napuštaju.

– Svi će se tako ponašati, svi će čekati cjepivo. Ali vidite što ministar govori. Valjda će uskoro izbori – izjavio je Medak.

Usto smatra da je 15 posto lokala s golemim terasama već trebalo biti otvoreno. Gužve bi, po njemu, bile manje nego u dućanima.

– Gosti će imati fantastično iskustvo, kao u kavezu – Medakov je komentar na moguće mjere ograničenog sjedenja.

U konačnici, uvjeren je kako se lokali trebaju postepeno otvarati kako ne bi došlo do novog širenja zaraze, pa da ugostitelji budu krivi.

– Opstat će mali OPG-ovi, konobe i kleti koji sami rade i sezonski. Oni u shopping centrima će propasti, veliki su najmovi i centri ih nisu smanjili, a ljudi u centrima neće biti – zaključio je.

čitam...