obrtnička komora

Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore posjetilo je kolege u Đurđevcu kako bi razmijenili ideje i iskustva

Tom prilikom gradonačelnik Hrvoje Janči izrazio je zadovoljstvo posjetom i izložio planove Grada Đurđevca vezane za daljnji razvitak obrtništva i poduzetništva na području grada.

13:33h
0
Foto: Grad Đurđevac

U sklopu posjete Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, članovi Predsjedništva obišli su Udruženje obrtnika Đurđevac i održali kratki sastanak na kojemu su prisustvovali gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac Damir Golubić.


Tom prilikom gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo posjetom i izložio planove Grada Đurđevca vezane za daljnji razvitak obrtništva i poduzetništva na području grada.

Predsjednik Golubić je uz dobrodošlicu gostima najavio početak pripreme monografije Povijest obrtništva u Đurđevcu, obzirom na gubitak dijela arhive novijeg doba u požaru. Prezentaciju plana sadržaja monografije predstavio je prof. Nikola Cik.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je najveći dio sanacije i obnove zgrade Udruženja obrtnika realiziran, a prisjećajući se svojeg prethodnog posjeta Đurđevcu, održanog neposredno nakon požara 2018. godine. Osvrnuo se na prilike vezane na trenutnu pandemiju koje bitno utječu na poslovanje i prilike u obrtništvu, kao i potrebe digitalizacije i prilagođavanja poslovanja novonastalim prilikama, u čemu je pomoć HOK-a neprestano na raspolaganju.

Prisustvo predstavnika ostalih Obrtničkih komora s područja RH iskorišteno je za podjelu Zahvalnica Udruženja obrtnika Đurđevac svim Udruženjima obrtnika, Županijskim komorama i HOK-u za donirana sredstva namijenjena obnovi zgrade stradale u požaru.

Nakon službenog dijela gosti su se uputili u utvrdu Stari grad i Muzej Grada Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...