Muzej u vrtiću

Predškolci saznali više o muzeju, a pristali su biti malim čuvarima baštine

Što radi kustos, a što muzejski pedagog ili knjižničar dokumentarist te zašto je važno da u muzeju radi računovodstvo, spremačica i domar saznali su polaznici jedne predškolske grupe.

10:49h
0

Edukativni program Muzeja grada Koprivnice već je duže vrijeme posvećen produbljivanju konteksta suvremene kulture i tradicije kroz povezivanje s odgojno obrazovnim ustanovama te potiče interdisciplinarnost u stjecanju znanja koja su zasad slabije pokrivena službenim školskim programima.

Umjetnost i kultura općenito su jedan od najrazvijenijih oblika izražavanja, a obrazovanje putem umjetnosti prirodno je sredstvo učenja, ono razvija vrijednosti i sposobnosti neophodne za potpuni intelektualni i društveni napredak.

Osim svakodnevnih organiziranih i pojedinačnih posjeta, stručnih vodstava i radionica za posjetitelje svih uzrasta, Muzej je krenuo s proširivanjem ideje i prakse obrazovanja pa su Maša Zamljačanec i Helena Kušenić ovog tjedna predstavile muzejsku djelatnost, zanimanja i zbirke u dječjem vrtiću Tratinčica.

Što radi kustos, a što muzejski pedagog ili knjižničar dokumentarist te zašto je važno da u muzeju radi računovodstvo, spremačica i domar saznali su polaznici jedne predškolske grupe. Tijekom dva sata ovi su predškolci saznali i više o muzejskim predmetima, pristali biti malim čuvarima baštine, a o tehnikama naivnog slikarstva specifičnog za Podravinu naučili su tijekom kratke likovne radionice. Sretni smo što uvijek na nove načine doprinosimo ostvarenju prava pojedinca na razvijanje kreativnosti, likovne percepcije, na učenje o kulturnoj baštini i dobru pripremu na sudjelovanje u kulturnom životu.