Predstava “Stilske vježbe” u četvrtak u Domoljubu

08:33h
0
Detalj s predstave

Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom zbog čega su uvrštene i u Guinnessovu knjigu kulturnih rekorda.

Roman Stilske vježbe Raymonda Queneaua svojevremeno je poslužio kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za predstavu koju su Pero Kvrgić i Lela Margitić svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest.


– U „Stilskima” se radi o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva čarolijom kazališta – kažu iz zagrebačkog kazališta.

„Stilske vježbe” jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem. Predstava je to za sve generacije, predstava koja stvara kazališnu publiku. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane. U njoj uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.

Predstava će se održati u dvorani „Domoljub” 19.veljače 2015. u 19:30 sati.

Ulaznice po cijeni od 60,00 kn možete rezervirati na broj 222-390, e-mail kultura@pou-kop.hr ili kupiti osobno u Domoljubu.

Stilske vježbe

 

čitam...