Povećali su broj zaposlenih

PREDSTAVLJAMO ‘Hanjes’ u Zoni Sjever jedna od najuspješnijih tvrtki u regiji

Poticanjem, motivacijom i doškolovanjem jača se osjećaj za kvalitetu, kompetentnost i timski rad svih zaposlenika, čime postižemo porast naše učinkovitosti i kvalitete, poručuju u Upravi tvrtke.

11:22h
0

Nažalost, (pre)malo ljudi u sjevernoj Hrvatskoj je čulo za tvrtku Hanjes d.o.o., a radi se vjerojatno o jednom od najuspješnijih poduzeća u regiji. U Zoni Sjever (bivša Slobodna zona Varaždin)‘ stanuju’ od 2008. godine, trenutno zapošljavaju 135 radnika.

Razlog zašto većina ipak nije čula za njih je taj što rade posao uglavnom u inozemstvu, i bave se proizvodnjom za poznate kupce, i ne proizvode robu široke potrošnje. Bave se izradom komponenata za proizvodnju tračnih vozila (vlakova, tramvaja…), specijalizirani su za obradu limova, profila od aluminijia, oplemenjenog čelika i čelika.

Glavni partner Hanjesa je ‘veliki’ Siemens

Ali čak i sve to možda neće privuči pažnju šireg kruga ljudi, kao činjenica da im je najveći i glavni klijent Siemens, najveći europski proizvođač vlakova. Industrija vlakova naime, slično poput one brodarske, za sobom povlači cijeli niz dobavljača.

Rade za Siemens Austrija, Njemačka, Francuska i SAD. Proizvode godišnje oko 10 tisuća različitih produkata, a narudžbe stižu iz cijelog svijeta, sa više kontinenata.  Klijenti su im iz područja proizvodnje vlakova,  tramvaja, farmaceutske, kemijske i prehrambene industrije, kao i tehnologije odovodnje.

Industrija vlakova, odnosno tračnih vozila je vrlo kompleksna, a dobri dobavljači kroz nju se mogu razvijati, što je bio slučaj i s Hanjesom. Proizvodnja se radi prema narudžbama i specifičnim zahtjevima kupaca i njihovih projekata.

Uz klijente, najvažniji radnici i kooperanti

Jedna od najvažnijh stvari u Hanjesu jest briga o kvaliteti, ali ne kao prazno slovo na papiru, već radi ispunjenja i nadmašivanja očekivanja klijenata. Razumljivo, jer i najsitnija pogreška u njihovom radu može dovesti do katastrofalnih posljedica.

Da bi ona bila zadovoljena, najvažniji su za to zaposlenici.

Poticanjem, motivacijom i doškolovanjem jača se osjećaj za kvalitetu, kompetentnost i timski rad svih zaposlenika, čime postižemo porast naše učinkovitosti i kvalitete – poručuju u Upravi tvrtke.

Broj zaposlenih raste iz godine u godinu, a trend će se nastaviti i tijekom 2018. godine. U Hanjesu najčešće zapošljavaju strojarske tehničare, zavarivače, glodače, ali i inženjere strojarstva ili slične struke.

Svi zaposlenici upoznati su sa sustavom kvalitete, procedurama rada, a radi pomanjkanja kadrova provode se i brojne interne edukacije, koja podrazumijeva teoretski i praktični dio.

Također, jedna od najvažnijih komponentni za uspješno poslovanje i kvalitetne proizvode i usluge su i kvalitetni kooperanti. Surađuju s brojnim lokalnim obrtnicima i tvrtkama iz Varaždina, Međimurja, Podravine, ali i šire. Tu su i dvije sestrinske tvrtke, HM CNC Tehnologija d.o.o. i LCB tehnologija d.o.o.

Povećanje zaposlenih za 30% u 2018. godini

Za svoje proizvode posjeduju brojne relevantne certificate. Investicije u moderne metode proizvodnje postojano osiguravaju visok stupanj kvalitete njihovih proizvoda.  Dio investicija financira se iz vlastitih sredstava, a dio iz EU fondova.

Radi svega navedenog, u tvrtki Hanjes d.o.o. će u 2018. godini otvoriti dodatan proizvodni pogon, ali i Tehnološki ured, gdje će se moći raditi i brojni drugi razvojni projekti.

– Radi znanja i kvalitete koju posjedujemo, pomanjkanja kvalitetnih kadrova, želje za ulaganjem u lokalnu zajednicu. Želimo da naš novi Tehnološki ured bude mjesto gdje će se skrasiti brojni mladi stručnjaci, da ne odlaze samo u inozemstvo. Surađujemo i s brojnim edukacijskim institucijama u regiji, a želja nam je sve to i nadograditi – ističu u tvrtki Hanjes.

Novim pogonom i Uredom planira se povećanje broja djelatnika za čak 30%, a tvrtka bi time osim novih radnih mjesta, otvorila i prostora za nove kupce, kooperante te partnere generalno.

čitam...