22.9 C
Koprivnica
Subota, 30. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavljanje izabranih djela Božidara Prosenjaka u srijedu u koprivničkoj Knjižnici
P

Ne propustite

 

U Knjižnici i čitaonici ”Fran Galović” u Koprivnici ove srijede održat će se predstavljanje izabranih djela Božidara Prosenjaka, književnika i novinara rodom iz Kuzminca.

Ovaj izbor djela predstavlja najcjelovitiji prikaz Prosenjakovog stvaralaštva do sada, kako onoga za djecu i mlade tako i onoga za odrasle.

Božidar Prosenjak, jedan od najobjavljivanijih i najprevođenijih suvremenih hrvatskih književnika, rođen je u Koprivnici. Djetinjstvo je proveo u podravskom selu Kuzminec. Tamo je započeo svoje školovanje, nastavio ga zatim u Koprivnici, Parizu i Zagrebu, gdje je diplomirao romanistiku na Filozofskom fakultetu. Radovi su mu uvršteni u zbornike, antologije, školsku lektiru i školske udžbenike. Neki su mu tekstovi prevedeni na više od 20 svjetskih jezika. Autor je scenarija za igrane i dokumentarne filmove te tekstova za mjuzikle, strip i popularnu glazbu.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a knjige će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Sudjelovat će autor Božidar Prosenjak, dr. Hrvojka Mihanović-Salopek, Zvonimir Maštrović, dr. Mario Kolar i Dubravko Sidor.

Predstavljanje će se održati na Stručno-znanstvenom odjelu knjižnice s početkom u 19 sati.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rokaj po Podravini 23

FOTO/VIDEO Skate park otvoren atraktivnim natjecanjem, bilo je ludih trikova, zabave i vrhunskih vratolomija

Koprivnički skate park pokraj bazena Cerine već je neko vrijeme mjesto gdje se svakodnevno mogu vidjeti zaljubljenici u skateboarding,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti