Predstavljen nosač zvuka iz serijala “U potrazi za Markom Polom”

06:56h
0
U potrazi za Markom Polom - cover

Svestrani skladatelj Dalibor Grubačević, pod okriljem Aquarius recordsa predstavio je nosač zvuka s glazbom iz jednog od najvećih i najopširnijih dokumentranih serijala HTV-a u zadnjih nekoliko godina. U serijalu “U potrazi za Markom Polom”, redatelja Mire Brankovića povezuju se putovanja Marka Pola i najveći svjetski civilizacijski krugovi. Emitiranje serijala u programu HRT-a započeti će u veljači sljedeće godine.

Glazbenik Dalibor Grubačević dosad je objavio dva nosača zvuka, glazba iz filma Duh u močvari i ARTeDOX. Što se novog nosača zvuka tiče glazbenik ističe kako se glazba se sastoji od dosta elektroničkih zvukova u kombinaciji s karakterističnim etno instrumentima, a obuhvaća područje putovanja svjetskog trgovca i putnika Marka Pola od Venecije preko Turske, Irana, Kazahstana i Kine do Indije. Kao dodatnu značajku svog rada, ističe Grubačević, po prvi puta je radio na „drone” zvuku, jedna kompozicija-jedan ton, što je tipično za istočnjačku glazbenu kulturu.

Dalibor GrubačevićTakođer, važno je napomenuti kako Grubačević veliku važnost pridaje izdavanju svojih skladbi na nosačima zvuka kao soundtrack glazbe iz dokumentarnog ili igranog filma. Time prkosi tendenciji sve rjeđih izdanja soundtrackova na našem području te omogućuje svim ljubiteljima glazbe uživanje u novim izdanjima.

čitam...