Predstavljen operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva

14:40h
0

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva započelo je s provedbom Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu u okviru kojeg je ove godine osigurano ukupno 407,9 milijuna kuna. Kako bi se zainteresirane poduzetnike, institucije i jedinice lokalne samouprave što bolje upoznalo s mogućnostima prijave na javne pozive koji su objavljeni, u Koprivnici, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, održana je prezentacija Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu kojoj je prisustvovalo stotinjak potencijalnih korisnika bespovratnih potpora s područja Koprivničko-križevačke županije.

 

Prezentacija je održana u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK Županijske komore Koprivnica i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, a Operativni plan predstavile su gospođa Tihana Kraljić, državna tajnica pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, gospođa Jasminka Keser, voditeljica odsjeka u Upravi za malo gospodarstvo i gospođa Danijela Žagar, voditeljica odsjeka u Upravi za obrt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a poduzetnicima se uvodno obratio i župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren.

Gospođa Tihana Kraljić kratko se osvrnula na dodijeljene potpore u 2010. godini, te spomenula kako je za poduzetnike iz Koprivničko-križevačke županije prošle godine dodijeljeno ukupno 145 potpora u iznosu od nešto većem od 13 milijuna kuna. 

Ove godine planirano je:

za konkurentnost i inovacije planirano je ukupno 80,2 milijuna kuna,

– za poduzetničku infrastrukturu 54,6 milijuna kuna, 

– za povoljno financiranje uz subvencije kamata 41,5 milijuna kuna,

– za obrazovanje za poduzetništvo 5 milijuna kuna,

– za obrtništvo i obrtni registar 18,4 milijuna kuna,

– za sufinanciranje projekata financiranih iz sredstava EU 45,3 milijuna kuna, te

– za poticanje međunarodne konkurentnosti 32,3 milijuna kuna, a

– za rad HAMAG-a i Hrvatskog saveza zadruga, kao i organizaciju Nacionalnog savjetovanja i Registar potpora 30,6 milijuna kuna.

Nakon održanih prezentacija gospođa Tihana Kraljić i njezine suradnice odgovarale su na brojna pitanja prisutnih poduzetnika, te su pozvale sve zainteresirane poduzetnike da koriste bespovratne potpore Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva koje su namijenjene upravo njima, kao i usluge potpornih institucija na području naše županije. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja poziva sve zainteresirane poduzetnike da se za dodatne informacije o objavljenim Javnim pozivima kao i za natječajnu dokumentaciju obrate u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja.