-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
početna konferencija

Predstavljen projekt AGORA koji će biti velika pomoć u regeneraciji urbanog prostora grada Koprivnice
P

Grad Koprivnica je suradnički partner, prostor gdje će se provoditi aktivnosti. U projektu će se koristiti iskustva iz 17 gradova iz 12 država, a pronalazit će e načini da se dijelovi grada koji možda nisu u funkciji stave u istu. 

Ne propustite

Projekt AGORA predstavljen je danas u koprivničkoj gradskoj vijećnici. Kako su otkrili, to je projekt koji okuplja 17 partnera iz 10 zemalja (Rumunjska, Hrvatska, Češka, Austrija, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Bugarska, BiH i Moldavija). Sama vrijednost projekta je 2,23 milijuna eura, a traje od 1. srpnja 2020. godine pa sve do 1. siječnja 2023, točnije 30 mjeseci.

Projekt AGORA sufinancira se iz programa INTERREG Danube Transnational Programme. Voditelj projekta, a i nositelj radnog paketa managment je rumunjski grad Cluj-Napoca. Više o svemu rekla je u uvodu zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Ovo će nam dati uvid i mogućnost da proširimo naša neka razmišljanja i nastojanja kako regenerirati staru gradsku jezgru. Podsjećam, prošle godine u ovo doba imali smo prezentaciju obuhvata regeneracije stare gradske jezgre grada Koprivnice koju je u obliku studije prezentirao arhitektonski ured Njirić plus iz Zagreba. Agora je veliki projekt koji će nama omogućiti da u suradnji s partnerima dobijemo kvalificirane i vrijedne smjernice, odnosno regeneracijsku agendu i to je zapravo jedna stepenica u našoj intenciji samog uređenje grada Koprivnice – rekla je K. Ostriž i zahvalila se svim sudionicima projekta.

Direktor Razvojne agencije Sjever – DAN Miljenko Ernoić izjavio je kako imaju puno projekata i izrazio zadovoljstvo suradnjom. Grad Koprivnica je suradnički partner, prostor gdje će se provoditi aktivnosti. U projektu će se koristiti iskustva iz 17 gradova iz 12 država, a pronalazit će e načini da se dijelovi grada koji možda nisu u funkciji stave u istu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Osim Koprivnice, u projektu sudjeluje još jedan hrvatski grad, Slavonski Brod, otkrila je viša savjetnica u RAE Sjever – DAN Nikolina Žigmund. Cilj međunarodnog projekta je pridonijeti razvoju inovativne, bolje, izdržljivije dunavske regije.

Maja Balaško Kiš, voditeljica odsjeka za europske poslove, istaknula je benefite projekta za Koprivnicu. Jedan od najvažnijih rezultata bit će izrada strategije regeneracije urbanog prostora grada Koprivnice, dok će drugi važan biti izrada platforme koja će nositi naziv AGORA.

Ona će služiti kao novi operativni i politčki instrument za javnu upravu, a također će služiti za poticanje organizacijske inovacije za kooperativno upravljanje gradskom imovinom i valorizacijom imovine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rekorder

Za neke pravila kao da ne postoje, sa suludih 160 na sat proletio poznatom podravskom ravnicom

Policijski nadzor prometa tijekom proteklog vikenda pokazao je da vozači još uvijek piju i jure. - Utvrđena su 122 prometna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti