ERADIO ZA DRUGU ŠANSU

Predstavljen projekt Sveučilišta Sjever kojim će se studenti razvijati, a radijski studio opremiti

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša kazao je kako je Sjever jedino javno sveučilište koje se kao samostalni nositelj javlja u području projekata potpore društvenom uključivanju putem medija.

09:05h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

eRadio za drugu šansu naziv je jučer, putem Google Meeta, predstavljenog samostalnog projekta Sveučilišta Sjever financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša kazao je kako je Sjever jedino javno sveučilište koje se kao samostalni nositelj javlja u području projekata potpore društvenom uključivanju putem medija. Prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Anica Hunjet istaknula je kako je vrijednost projekta 644.502,46 kuna, od čega je 547.627,09 kuna europskog novca, a ostatak iz državnog proračuna.

– Ovaj projekt svakako će pridonijeti razvijanju kompetencije studenata za cjeloživotno učenje u promicanju i primjeni poželjnih obrazaca tolerancije i socijalne inkluzije u budućem medijskom djelovanju te dodatno osnažiti pozicioniranje Sveučilišta Sjever – objasnila je pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Gordana Tkalec.

Voditeljica projekta je Željka Bagarić. Istaknula je da će bespovratna sredstva za sufinanciranje projekta osigurati i opremanje radijskog studija koji će ostati vlasništvo Radio Pressedana.

– Radionice i studijski posjeti omogućit će kvalitetnije medijsko izvještavanje o ranjivoj skupini te osnažiti potporu medija zajednice društvenom uključivanju, u skladu s ostvarenjem svrhe i ciljeva projekta i Poziva. Također, osuvremenjivanjem i opremanjem radijskog studija Radio Pressedana, osigurat će se kvalitetno odvijanje radijskog programa. Predviđena je proizvodnja i premijerna objava ukupno 70 radijskih emisija internetskog radija Radio Pressedan, u trajanju od minimalno 15 minuta govornog sadržaja. Novoproizvedeni audio sadržaji istaknut će važnost uloge medija zajednice i radijskih programa u kontekstu reintegracije i društvenog uključivanja ranjivih skupina – pojasnila je Ž. Bagarić.

Foto: Sveučilište Sjever
Foto: Sveučilište Sjever
Foto: Sveučilište Sjever
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW