PROMOCIJE U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Predstavljene tri nove knjige u izdanju Meridijana

Autori knjiga su Dijana Sabolović-Krajina, Ranko Pavleša i Jovo Rojčević.

14:23h
0

Uz stroge mjere zaštite u koprivničkoj Gradskoj knjižnici „Fran Galović“ u četvrtak su predstavljene tri knjige u izdanju Meridijana.


Prva je „Narodne knjižnice u tranziciji“ dr. sc. Dijane Sabolović-Krajine, donedavne ravnateljice te knjižnice, koja savjetuje kako da se knjižnice prilagode digitalnom dobu.

Druga je „Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku“ Ranka Pavleša, inače zaposlenog u računovodstvu Podravke, koji piše povijesne knjige na visokoj znanstvenoj razini.

Treće djelo su „Novele – Priče s carinske brklje, iz sudnice i svakodnevice“ jednog od najpoznatijih koprivničkih i hrvatskih novinara Jove Rojčevića. On nije samo ukoričio svoje zanimljive članke, nego ih je literarno dogradio i obogatio, a iz njih izbija poseban senzibilitet za malog čovjeka koji je došao pod udar represije u vremenima s kraja prošlog sustava.

Program je vodila direktorica i urednica Meridijana, Petra Somek, a obogatile su ga Klara Somek i Sarah Puškaš violinskim duetima. Srdačni domaćini bili su ravnatelj knjižnice Karlo Galinec i suradnici.

Uz autore, govorili su Dunja Marija Gabrijel, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić i dr. sc. Petar Feletar iz Meridijana. Potonji je prenio pozdrave glavnog urednika kuće, akademika Dragutina Feletara, upravo proglašenog i počasnim građaninom Koprivnice te naveo niz novih djela na kojima njegov otac upravo radi.

čitam...