Predstavljeni Štikleci iz stare Koprivnice dr. Krešimira Švarca

08:01h
0


091104-svarc-mKoprivnička Gradska knjižnica i čitaonica, u sklopu programa Tako vam je bilo nekoć, predstavila je u Galeriji Koprivnica, u suradnji s Muzejom grada, drugo, dopunjeno izdanje knjige dr. Krešimira Švarca Štikleci iz stare Koprivnice.

Predstavljanje knjige, čiji je izdavač Šareni dućan Koprivnica u biblioteci Život je lijep kao 12-a knjiga, popratio je veliki broj Švarcovih sugrađanki i sugrađana, koji su doslovice ispunili sve prostorije Galerije Koprivnica, a dobar dio posjetitelja prestajao je promociju, jer nije bilo dovoljno sjedećih mjesta.

Taj detalj, međutim, nije mogao pokvariti ugodnu večer u kojoj je dr. Krešimir Švarc govorio o svom radu na knjizi, pripomognut Helenom Hećimović, dok je Krešimir Blažek čitao pojedine zapise iz knjige.

091104-svarc2-mKnjiga je prošireno izdanje one iz 1996. godine, koji je izdao Mali princ, a uz dodatke postojećim tekstovima, objavljeno je i 20 novih, ukupno 50. Objavljeno je i 58 slika Koprivnice i ljudi i dokumenata iz vremena koje obuhvaćaju Štikleci, a to je razdoblje Švarcove mladosti (rođen je 1925. godine) sve do drugog svjetskog rata. Posvećan je unucima Vanji i Samuelu.

Prvo izdanje knjige odavno je rasprodano. Ne sumnja se uopće i u ovo drugo, a dr. Švarc i dalje piše…

 

čitam...