Predstavnici Grada i Županije prisjetili se poginulih branitelja na novljanskom ratištu

21:54h
0
Foto: www.kckzz.hr

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak prisustvovali su programu komemoracije, polaganju vijenaca i odavanju počasti poginulima u Domovinskom ratu kod Trokuta na bivšem novaljskom ratištu.


Na početku komemoracije služena je Sveta Misa, a potom je uslijedilo polaganje vijenaca od strane brojnih izaslanstava koja su nazočila komemoraciji.

Na ratištu u Novskoj sudjelovalo je 1200 branitelja s područja Koprivničko-križevačke županije, a dvadeset i troje ih je poginulih. Svake se godine na dan početka operacije Orkan (29. listopada) odaje počast za 314 branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja na novljanskoj bojišnici.

U spomen na poginule branitelje iz Đurđevca, Koprivnice i Križevaca te okolnih Općina vijenac je položila i delegacija Koprivničko-križevačke županije na čelu sa županom Darkom Korenom.

Hrvatski časnički zbor grada Koprivnice tradicionalno svake godine u sklopu obilježavanja Dana Grada Koprivnice organizira odlazak na novljansko ratište u znak sjećanja na poginule suborce u domovinskom ratu.

čitam...