njegovanje narodnih običaja

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije posjetili Posavske kulturne večeri

10:13h
0
Verica Rupčić u društvu žena iz Posavine // Foto: kckzz.hr

Manifestaciji je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja je izrazila zadovoljstvo suradnjom, a posebno je zahvalila predsjedniku Udruge Franji Blaževiću na entuzijazmu i ustrajnosti u organizaciji ove značajne manifestacije.

U bosanskom gradiću Derventi održane su 5. Posavske kulturne večeri u organizaciji Udruge Posavljak iz Bijelog Brda.

Na manifestaciji su nastupila kulturno-umjetnička društva iz Posavine: Koraćanski dukati, Brodski biseri, Tamburica Koraće i Zavičajni klub Žeravac. Također je nastupila Glazbena skupina Jaranice, koje djeluju u sklopu osječkog kluba Prsten te Međunarodna grupa Ruž, koju čine djevojke iz mađarskog Šoprona i Hrvatske.

Svi sudionici njeguju običaje, pjesmu i ples posavskih Hrvata. Održana je izložba slika i ručnih radova te su izabrane tri najljepše narodne nošnje.

Manifestaciji je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja je izrazila zadovoljstvo suradnjom, a posebno je zahvalila predsjedniku Udruge Franji Blaževiću na entuzijazmu i ustrajnosti u organizaciji ove značajne manifestacije.

Naglasila je važnost njegovanja kulturne baštine i tradicije, što je i poveznica između Posavljaka i naše županije, budući da se u našoj županiji također održava mnoštvo manifestacija takvog sadržaja, a posebno je istaknula Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-Križevačke županije.