Predstavnici Veleposlanstva NR Kine posjetili poduzetničku zonu Dravska

12:58h
0

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, zajedno s predstavnicima Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj na čelu sa savjetnikom kineskog veleposlanika za gospodarstvo Gai Guoqiang-om danas su posjetili grad Koprivnicu te obišli poduzetničku zonu Dravska.


Naime, u studenom prošle godine ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i tadašnji zamjenik kineskog ministra trgovine Gao Huceng (koji je u 2013. godini postao ministar trgovine NR Kine, op.a.) potpisali su memorandum o studiji za osnivanje zajedničke gospodarsko-tehnološke zone. Zamjenik ministra poduzetništva i obrta, a inače voditelj radne skupine za izradu spomenute studije, Dražen Pros, rekao je kako je g. Gai Guoqiang sa svojim suradnikom danas posjetio Koprivnicu kao prethodnik kineske delegacije koja bi slijedećeg tjedna trebala posjetiti Hrvatsku. Ta će delegacija, poslana izravno od strane kineskog ministra trgovine, biti u potrazi za najkvalitetnijim mjestom za izgradnju gospodarsko-tehnološke zone u Hrvatskoj.

Nakon sastanka u Gradu na kojem su upoznati s funkcioniranjem Gradske uprave, predstavnici kineskog veleposlanstva pozdravili su napore koje Koprivnica ulaže u razvoj kompleksa Kampusa u kojem bi studijski program u budućnosti trebao pratiti industriju ovog kraja, kao i projekt održivog razvoja kojem Grad teži.

Prema riječima g. Prosa, kineska je delegacija zainteresirana da na ovom području iznađe najbolje mjesto za razvoj investicije zbog dobre povezanosti s lukom Rijeka (koja bi nakon rekostrukcije i izgradnje buduće nizinske pruge Rijeka – Botovo trebala biti dodatno poboljšana). Poduzetnička zona Dravska kineskim je predstavnicima izuzetno zanimljiva zbog kvalitetne infrastrukturne opremljenosti i blizine pruge, ali i mogućnosti suradnje investitora, poduzeća i razvoja partnerstva u segmentima prehrambene, farmaceutske i uslužne djelatnosti.

čitam...