Vukovar

Predstavnici županije odali počast poginulim braniteljima

Odavanju počasti u ime Koprivničko- križevačke županije prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predsjednik Odbora za branitelje KKŽ Siniša Pavlović te braniteljske udruge.

10:39h
0

Obilježena je 26. obljetnica stradanja grada heroja – Vukovara i Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. – 2017. godine pod nazivom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“.


Program obilježavanja započeo je Putom sjećanja i svjetlosti na kojemu su učenici vukovarskih osnovnih škola zapalili svijeće na Križnom putu od Opće bolnice Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rada.

Zatim su se hrvatski branitelji Vukovara okupili zajedno s članovima obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih branitelja na vukovarskom gradskom stadionu, nakon čega je u krugu Opće županijske bolnice Vukovar održan prigodni program pod nazivom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“.

Brojni  branitelji, dužnosnici i građani tada su krenuli na križni put – kolonu sjećanja, koju su vukovarskim ulicama do Memorijalnog groblja predvodili hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara. Sudionici križnoga puta na grobnicama poginulih i ubijenih branitelja i civila odali su počast ružama.

Nakon molitve za žrtve iz Domovinskog rata Grada Vukovara koju je predvodio mons. Antun Škvorčević, požeški biskup, održano je polaganje vijenaca, a odavanju počasti u ime Koprivničko- križevačke županije prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predsjednik Odbora za branitelje KKŽ Siniša Pavlović te braniteljske udruge.

Uz svečanu euharistiju, koju je ponovno predvodio mons. Antun Škvorčević, u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Sportske udruge ribiča „Dunav“ Vukovar puštene su svjetiljke Dunavom u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara.

čitam...