NEMILE SCENE

PREKID U BREGIMA Navijač bocom pogodio suca u glavu, Belčić i Ćulumović strogo osudili: To je sramotan čin, nije mu mjesto na tribini

Potvrdili su kako su odnosi dvaju klubova izvanredni. Igrači su, tvrdi Belčić, reagirali fer i korektno. No, istaknuo je jednog igrača čiji je pristup nije bio, prema njemu, odgovarajući, a k tome je i iznimno nezadovoljan sucima za čije loše 'sviranje' smatra da je utjecalo na visoke tenzije u dijelu utakmice.

15:00h
0
ŽNL - Koprivnički Bregi Mladost - Starigrad
Fotografija s prošlogodišnje utakmice Mladosti i Starigrada // Foto: Mateo Alečković

Nogomet – najvažnija sporedna stvar na svijetu. Nerijetko možemo čuti tu romantiziranu rečenicu koja sa sobom povlači ljubav, strast i emocije. Nažalost, dolazi i do pretjerivanja, kao što je viđeno na utakmici Druge ŽNL odigranoj jučer u Koprivničkim Bregima između domaće Mladosti i gostiju iz Starigrada.

Kako stoji u službenom zapisniku, utakmicu su vodili glavni sudac Željko Hontić (Koprivnica) te prvi Danijel Topalović (Koprivnica) i drugi pomoćni Darko Renjak (Bočkovec). Delegat je, pak, bio Josip Blažek (Koprivnica).

– Utakmica je prekinuta u 89. minuti nakon što su gostujući navijači, nezadovoljni, limenkama i plastičnim bocama gađali 2. pomoćnog suca. Pogođen plastičnom bocom punom tekućine u glavu, kleknuo je i držao se za glavu jer mu se vrtjelo u glavi i nije se osjećao sposobnim za nastavak suđenja – stoji su službenom zapisniku, kao i rečenica da je sudac opravdano prekinuo utakmicu.

Upitali smo, stoga, predsjednike oba kluba kakvo je njihovo viđenje utakmice.

Krešimir Belčić, predsjednik Starigrada

Predsjednik, ujedno i igrač, Starigrada Krešimir Belčić oštro osuđuje potez navijača njegova kluba.

– Sramotan čin kojemu nema mjesta u sportu. Ispred kluba se ispričavam domaćinu koji je poduzeo sve organizacijske mjere. Imaju jedne od boljih uvjeta kako se takve stvari ne bi događale – započeo je Belčić.

Dotaknuo se, potom, sudaca za koje tvrdi da kondicijski nisu spremni. Naglašava da ‘sviraju’ oni koji su donedavno sudili u Trećoj Četvrtoj ŽNL.

– Ne donose trezvene odluke kada nisu spremni. Žalosno je što se to dogodilo. Domaćin, kao i igrači, sve su odradili fer i korektno. Hvala Bogu, nema zle krvi – dodao je.

Ipak, dodaje kako su tenzije porasle grubim prekršajem Branislava Mijatovića u 50. minuti.

– Minutu prije osobno mi je išao slomiti nogu s leđa. Inače, gospodin Mijatović naš je bivši igrač koji se jedini nije korektno ponašao. Potom je s džonom startao na Martina Labaša, na što je isti reagirao jer mora ići raditi. Došlo je do naguravanja prilikom kojega je sudac našem igraču dao žuti karton, a njihovom nije – tvrdi Belčić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kao prijelomni trenutak koji je doveo do spomenutog prekida utakmice Belčić navodi čvrsti start ramenom na 18-godišnjeg Danijela Pavešića koji je tom prilikom udario u ogradu, upravo na mjestu gdje je pomoćni sudac pogođen bocom od strane navijača.

– Dijete se razbilo. Natuklo ruku i rebra. Pitanje je hoće li igrati u sljedećem kolu. Potez je bio sportski, ali je od velike brzine udario u zaštitnu ogradu. Suci uopće nisu reagirali, nisu spremni. Trebalo mu je određeno vrijeme da dođe, pomoćni nije reagirao. Bio je to razlog za kasniji incident, jer su se tenzije s početka poluvremena smirile – mišljenje je Belčića koji se pita zašto se ne štite igrači, posebice iz razloga što oni igraju s mladim sastavom, pretežito iz njihove škole nogometa.

Dodajmo i kako je službeni predstavnik Starigrada Marko Rajn, ponovno prema zapisniku, u 81. minuti isključen zbog grubog vrijeđanja suca.

– Bila je to posljedica sudačkih pogrešaka. Ne znam je li problem u nedostatku sudaca, prolongiranju u više lige ili nešto drugo. Treba pitati povjerenika za suđenje. Ali, vidi se fizička nespremnost sudaca – govori Belčić, ponovno naglasivši kako su odnosi između njegova i kluba iz Brega vrhunski.

– Poslije smo si čestitali i zajedno večerali. Nismo iskoristili šanse, oni svoje jesu. Sa sportskog aspekta, nema problema. Veselimo se novoj utakmici. Nećemo dopustiti da se incidenti presele na ekipu – kazao je za kraj Belčić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Marko Ćulumović, predsjednik Mladosti

Iako nije prisustvovao utakmici zbog poslovnih obaveza, predsjednik Mladosti Marko Ćulumović složio se s kolegom Belčićem, osuđujući potez koji, kaže, nikako nema smisla.

– Neviđeno, potrebna je kazna. Takvom navijaču nije mjesto na tribini – kaže Ćulumović, napominjući kako su redari učinili sve što je bilo potrebno.

Potvrdio je izjavu Belčića glede kvalitetnih međusobnih odnosa dvaju klubova, a shodno nezadovoljstvu prvog predsjednika, prokomentirao je i suce drugog razreda županijskog nogometa.

– Jasno mi je da je sudaca malo, interes za sudačkim vodama je slab. Znalo se i nama dogoditi loše suđenje. No, jednostavno je tako, ne možemo puno napraviti. Imamo videonadzor i delegate koji trebaju odraditi svoj posao. Sudačka organizacija, potom, mora rješavati što treba – kazao je za kraj Ćulumović.

čitam...