Prema anketi // Slijede nam neizvjesni izbori, HDZ-ov Forjan opasno prijeti SDP-u i Vesni Želježnjak

18:10h
0
Hoće li Vesna Želježnjak, uz pomoć svojih pročelnica, i dalje voditi grad Koprivnicu, vidjet ćemo u svibnju

Prema trenutnim rezultatima ankete, Ernest Forjan ima najviše izgleda za budućeg gradonačelnikaHoće li lokalni izbori u svibnju, kada ćemo birati novoga gradonačelnika Koprivnice, biti najneizvjesniji dosad? Ako ćemo vjerovati anketi postavljenoj na našem portalu, onda zasigurno hoće.

Vesna Želježnjak ili Ernest Forjan? SDP ili HDZ? Prijeti li SDP-u odlazak s trona nakon višegodišnjeg vladanja Koprivnicom? Ovo su samo neka od pitanja, a odgovore ćemo saznati za nešto manje od pola godine.

Naime, u svibnju nam slijede novi izbori, ovoga puta lokalni, a sudeći prema trenutnim rezultatima Upitnika postavljenog na našem portalu, oni bi mogli biti najzanimljiviji dosad.

Pet mjeseci prije izbora, Koprivnice broji pet kandidata za budućeg gradonačelnika. Osim sadašnje obnašateljice dužnosti gradonačelnika Vesne Želježnjak, kandidati su još prvi čovjek gradskog HDZ-a Ernest Forjan (kojemu je podršku dao i HSS), mladi HSP-ovac Alen Želimorski, tajnik koprivničkog ogranka Hrvatskih laburista Darko Tetec i nezavisni Mlade Kozolić, koji je u svojem programu obećao čak i tramvaj u Koprivnici.

Kao što je poznato, Koprivnica je tradicionalno čvrsto uporište SDP-a, a njihov kandidat Zvonimir Mršić, proteklih je godina vrlo uvjerljivo pobjeđivao. Iako su mnogi mislili da će tako biti i sa Vesnom Želježnjak, naš nam Upitnik sugerira drugačije.

Prema trenutnim rezultatima, prvo mjesto, odnosno najviše izgleda da postane gradonačelnik ima HDZ-ov kandidat Ernest Forjan, kojemu su naši čitatelji dodijelili 48,9 % glasova. Slijedi ga SDP-ova Vesna Želježnjak s točno 45 % glasova, dok ostali kandidati nemaju gotovo nikakve šanse.

Iako rezultati anketa nisu vjerodostojni i u velikom se broju slučajeva shvaćaju neozbiljno, podatak da je u našem Upitniku sudjelovalo više od 4 500 građana, što je uistinu velika brojka, mora se shvatiti ozbiljno i trebao bi zabrinuti sadašnju gradonačelnicu, ali i gradski SDP.

Što je dovelo do ovakvog rezultata i jesu li građani možda nezadovoljni dosadašnjom vladavinom Vesne Želježnjak možemo samo nagađati, no sigurno je da nam slijedi zanimljiva predizborna kampanja, a potom i još zanimljivi izbori.

Tko će voditi Koprivnicu u sljedećem razdoblju i tko će biti zapisan kao koprivnički gradonačelnik za vrijeme hrvatskog ulaska u Europku uniju, saznat ćemo sredinom svibnja.

čitam...