potvrdili

Premijer Andrej Plenković ima koronu

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa, izjavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić

19:42h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u Banskim dvorima.


– Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa, izjavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Kao što je poznato, premijer je već nekoliko dana u samoizolaciji nakon što je i njegova supruga prošlog tjedna dobila pozitivan nalaz na koronavirus. Današnju sjednicu Vlade vodio je iz svog doma.

Premijer nije prvi član Vlade koji se zarazio koronavirusom.

Prije njega su covid-19 preboljeli ministri Ivan Malenica, Nikolina Brnjac, Nataša Tramišak, Oleg Butković te Vili Beroš, kojemu je ponedjeljak bio prvi dan na poslu nakon propisane izolacije, piše Jutarnji list.

 

čitam...