Dvorana Domoljub

Premijer Plenković gost na 30. obljetnici HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

Obljetnicu HDZ-u čestitao je i župan Darko Koren.

10:24h
0
Foto: hdz.hr

U subotu je u koprivničkoj dvorani Domoljub obilježeno 30. godina od početka djelovanja HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Obljetnici su prisustvovali premijer Andrej Plenković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Darko Sobota, potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak, župan i predsjednik Mreže nezavisnih lista Darko Koren i drugi istaknuti članovi stranke.

Premijer Plenković je u svom obraćanju istaknuo uspjehe HDZ-a u proteklih 30 godina, kao i one aktualne kojima je doprinijela sadašnja Vlada.

– Pozitivni ekonomski pokazatelji, povećanje zaposlenosti i plaća, proračunski plus, zdravi gospodarski rast… Naš rast od 2,9 posto dvostruko je brži od prosjeka Europske unije, ušli smo u top 10 članica EU-a – rekao je Plenković.

– Činimo sve kako bi svi ljudi u svakom kutku Lijepe Naše živjeli bolje. RH je neki dan izdala najpovoljnije obveznice u povijesti, a iskupom starog duga godišnje ćemo na kamate plaćati 106 milijuna kuna umjesto dosadašnjih – 825! Dakle, uštedjet ćemo svake godine 716 milijuna – to su tri proračuna Ministarstva turizma! Najbolja je to potvrda međunarodnog financijskog ugleda Hrvatske – dodao je premijer.

Darko Sobota fokusirao se na projekte koji se provode u Koprivničko-križevačkoj županiji, poput brze ceste, pruge i RCGO-a Piškornica te zahvalio premijeru Plenkoviću i Vladi za rad na boljitku Podravine i Prigorja.

Obljetnicu HDZ-u čestitao je i župan Darko Koren.

čitam...