HT PRVA LIGA

Premijera Stipića pred domaćom publikom, Slavenu stiže Rijeka s također novim trenerom

Rijeka se nalazi na četvrtome mjestu s 19 bodova iz deset susreta. Doživjeli su svega jedan poraz, a Slaven su u prvom međusobnom ogledu, na Rujevici, savladali 3-1.

18:00h
0
Tomislav Stipić // Foto: Marko Dedić

Novi trener Slaven Belupa Tomislav Stipić sutra će prvi put službeno voditi momčad Farmaceuta. Radi se o ogledu protiv Rijeke na Gradskom stadionu Ivana Kušeka Apaša, prvom pravom, a bome i teškom ispitu za koprivničkog prvoligaša.

Dvanaesto kolo Hrvatski Telekom Prve lige dolazi nakon reprezentativne stanke u kojoj se Stipić imao prilike upoznati s ekipom. Odigrali su i prijateljsku utakmicu iza zatvorenih vrata protiv mađarskog ZTE-a koju su izgubili 1-2.

– Iskoristili smo utakmicu kako bi svi dobili priliku, bez velikih uputa. Želio sam vidjeti što igrači mogu dati. Onaj koji neće biti u sastavu protiv Rijeke, ne znači da neće biti tjedan kasnije protiv Hajduka. Mijenjali smo igrače, sisteme i zadatke – pojasnio je.

Prvenstvo je druga priča, a od Stipića se ne može ni očekivati da će u dva tjedna ‘okrenuti’ momčad. Potrebno je neko vrijeme kako bi se igrači priviknuli na zahtjeve novog trenera.

– Prvi tjedan iskoristili smo za upoznavanje kroz razgovor i razne igre. Prvi cilj je istom kvalitetom prikazano prenijeti na teren. Drugi, koncentrirano odraditi 90 minuta, a treći pobijediti – rekao je.

Nastupiti neće Koh zbog ozljede te Nowak s prikupljenim žutim kartonima. Stipić je otkrio i stanje Vinka Međimorca kojemu je prije dva dana izrečena dijagnoza. Radi se o puknuću kosti, tvrdi. Posjetimo, najbolji stoper Slavena izvan terena je već dugo, dugo, u čemu se mogu tražiti najveći obrambeni problemi. Prema navodima, kroz desetak dana trebao bi se vratiti treninzima.

– Dosadašnje treninge napuštao sam s osmijehom. Igrači su bili radosni i požrtvovni. No, nekad se ljubavi ne dogodi na prvi pogled, ponekad je vrijeme ključni faktor. Možda će trebati još deset faktora kako bi se pojedini igrač otvorio. Na osnovu prvih utisaka stvorit ćemo ekipu koja će sutra početi – izjavio je.

Rijeka se nalazi na četvrtome mjestu s 19 bodova iz deset susreta. Doživjeli su svega jedan poraz, a Slaven su u prvom međusobnom ogledu, na Rujevici, savladali 3-1.

– Rijeku svi poznajemo. Pobjednik Kupa, ekipa koja je, također, promijenila trenera. Vole se nadigravati, imaju iskusne igrače. Dočekat ćemo ih u prostorima koje žele probiti – zaključio je.

Loading...