Premijera „Ukroćene goropadnice“ redatelja Damira Mađarića u Domoljubu 11. listopada

08:29h
0
ukrocena goropadnica

„Nakon Boga je Shakespeare najviše stvorio”, rekao je Aleksandar Dumas. I ne treba zaboraviti – William Shakespeare je jedan od najznačajnijih damatičara svih vremena i tajanstveni genij povijesti književnosti. O njemu, zapravo, ne znamo mnogo, ali to nas ne treba spriječiti da zaronimo u njegovu književnu ostavštinu koja se sastoji od 38 drama i 154 soneta.

 

Ove godine cijeli svijet od Njemačke, Engleske, SAD-a, Brazila pa sve do Australije slavi 450. obljetnicu rođenja Williama Shakespearea, genija rođenog u jednom malom blatnom mjestašcu.

Slavlju se pridružuju Pučko otvoreno učilište Koprivnica i kazalište „Oberon” sa svojim uprizorenjem Ukroćene goropadnice.

„Ukroćena goropadnica” Williama Shakespearea njegova je rana komedija, mladenački eksplozivna, razbarušena, sočna, smiješna, pisana da zabavi i nasmije puk tadašnjih londonskih kazališta.
Tema su žena i muškarac, njihov odnos, njihov rat, kako tada, tako i danas. A rat muškarca i žene, do istrebljenja, uvijek izaziva smijeh.

U koprodukciji Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Kazališta „Oberon” građani Koprivnice moći će premijerno pogledati ovu komediju Williama Shakespearea u interpretaciji Robija Ugrine, Marije Kolb i Gorana Košija.

– U našoj nakani da interpretiramo komediju troje glumaca igra bezbroj uloga i naslanja se na bogatu tradiciju niza adaptacija ove komedije u hrvatskom kazalištu koje je odmah prepoznalo materijal koji može do suza nasmijati pučanstvo – kaže redatelj Damir Mađarić.

Robi Ugrina igra Petruccia, ali i Baptistu. Marija Kolb igra Catarinu, Gremia, Lucenzia-Hortensia i Malu Pogači. Goran Koši igra sve što se može: Gremia, Grumia, Baptistu, Lucenzia-Hortensia i Krojača i još ponekog!

Očekuje vas veselje, zabava i smijeh!

Premijera će biti 11. listopada 2014. u 19.30 u dvorani Domoljuba u Koprivnici.

Ulaznice po cijeni od 45,00 kn možete kupiti na blagajni Domoljuba ili rezervirati na telefon 048 222 390 ili e.mail kultura@pou-kop.hr.

 

William Shakespeare: „Ukroćena goropadnica”

Koprodukcija: Pučko otvoreno učilište Koprivnica , kazalište „Oberon”, Kazalište Virovitica

Uloge: Robi Ugrina, Goran Koši, Marija Kolb

Prijevod: Dr.Milan Bogdanović

Redatelj: Damir Mađarić

Scenografija: Marta Crnobrnja

Kostimografija: Marija Šarić Ban

Glazba: Igor Baksa

Premijera: 11. listopada 2014.