In memoriam

Preminula poznata koprivnička menadžerica Mara Bareza

10:18h
0
Mara Bareza // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Mara Bareza // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Borbu s teškom bolešću izgubila je danas u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur.

Nakon kratke i teške bolesti, preminula je Mara Bareza (66), bivša direktorica Belupa, humanitarka i ljubiteljica sporta.


Borbu s teškom bolešću izgubila je danas u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur u koju je stigla prije otprilike tri tjedna.

Prije toga, liječnici su o njoj brinuli u koprivničkoj Općoj bolnici.

M. Bareza u Belupu je radila do umirovljenja prije manje od dvije godine. Bila je top menadžerica i vodila je ured koprivničke farmaceutske kompanije u Osijeku.

Ova Koprivničanka Slavoniji općenito puno je pomogla, posebno u vrijeme Domovinskog rata. Među ostalim, organizirala je konvoj kamiona punih lijekova, hrane i oružja. Uz Osijek ju veže i veliko prijateljstvo s Branimirom Glavašem.

Bila je i aktivna članica HDZ-a, a u Koprivnici je poznata i po tome što je, uz pomoć INA-e, djeci preminulog hrvatskog branitelja Nikole Lončara dala sagraditi novu kuću.

Velik trag ostavila je i u koprivničkom nogometnom prvoligašu Slavenu Belupu, što kao članica uprave, što kao dopredsjednica kluba. Bila je i predsjednica županijskog nogometnog ligaša Starigrada iz Koprivnice i Košarkaškog kluba Podravac iz Virja.

čitam...