1946.-2017.

Preminuo Antun Bednaić Tina, legendarni križevački nogometni trener

Tina, kako su ga zvali prijatelji, rođen je 3. rujna 1946. godine u Križevcima, a nogometom se bavio cijeli svoj život i to upravo u svom rodnom gradu.

14:59h
0
Antun Bednaić Tina // Foto: Dejan Pernjak

Crna vijest snašla je danas ljubitelje križevačkog nogometa.

Preminuo je Antun Bednaić Tina, nogometni djelatnik, trener i bivši voditelj križevačke Škole nogometa koji je ostao u sjećanjima mnogih generacija koje su prošle kroz njegove selekcije.

Tina, kako su ga zvali prijatelji, rođen je 3. rujna 1946. godine u Križevcima, a nogometom se bavio cijeli svoj život i to upravo u svom rodnom gradu. Bio je nominiran i za gradsku Nagradu za životno djelo prije nekoliko mjeseci za vrijeme bivše vlasti koja nije izglasala takav prijedlog.

Ivan Majdak u svojoj knjizi Križevačka nogometna priča o Tini piše:

Kao voditelj Škole nogometa NK „Križevci“ uvodi u rad sa mladima nove metode koje se temelje na novim saznanjima koja stiče u stalnom usavršavanju. Rezultat stalnog nogometnog usavršavanja je i završetak Nogometne Akademije HNS-a, koju je završio 2006. godine i stekao zvanje trenera UEFA-A. Kao voditelj Škole nogometa NK „Križevci“, te s obzirom na uvijete u kojima je radio škola nogometa postiže zajedno sa ostalim trenerima koji u njoj rade zapažene sportske rezultate.

Posljedni ispraćaj Antuna Bednaića Tine objavit ćemo naknadno.

Treneru, počivao u miru.

čitam...