Preminuo Mladen Živičnjak, rukometni djelatnik iz Sesveta

17:10h
0

Iznenada, u 50. godini života, preminuo je poznati rukometni djelatnik i sudac, diplomirani inženjer strojarstva Mladen Živičnjak.

Mladen Živičnjak rođen je 28. rujna 1960. godine u Zagrebu. Iz ljubavi prema rukometu krenuo je u RK Trešnjevki, gdje je vodio drugu ekipu i bio desna ruka Vladimira Hanića. Uz studij i rad u klubu ppoložio je i sudački ispit te više godina sudio 1. HRL.

Jedno vrijeme bio je i u RK Lokomotivi, s na kraju, posljednje tri godine života, radio je kao sportski direktor RK Sesvete Agroproteinka.

Pokop Mladena živičnjaka bio je u četvrtak, 11. veljače, na groblju Miroševac. (Prema Sportskim novostima)

***

Mladen Živičnjak bio je službeni predstavnik na nedavnoj utakmici Podravka Vegeta – Sesvete Agroproteinka 20. siječnja, kada je koprivnički klub bio zadnji puta u kontaktu s njim. Nakon utakmica izrekao je mnogo pohvalnih riječi o igračicama Podravke Vegete. Na utakmicama u Sesvetama uvijek je bio dragi domaćin, s kojim se moglo beskonačno razgovarati o rukometu, u kojem je bio doista dugo. Tako smo u brošuri o 30 godina RK Trešnjevke (1953-1983), kada je imao tek 23 godine, pronašili njegovo ime i prezime u organizacijskom odboru proslave.

Dug je prema njemu kao svestranom rukometnom djelatniku i dug prema hrvatskom rukometu da ga se sjetimo, jer je bio jedan od onih dijelova ženskog rukometa koji rade bez velike pažnje javnosti, i zato je bio koprivnički rukometni prijatelj.