posljednje zbogom

Preminuo Petar Ivegeš, ravnatelj Podravskog sunca

15:01h
0
Dušan Kos, Petar Ivegeš i Mirko Čikić - 13. SZOJ, Varaždin, 24.10.1981. // Foto: Milan Đurić

Nakon kratke bolesti zauvijek nas je napustio bivši ravnatelj Petar Ivegeš.

Iako je rođeni Zagrepčanin, Petar Ivegeš je većinu života proveo u Koprivnici gdje je došao 1970-ih raditi u Specijalnu školu Koprivnica s djecom s posebnim potrebama. Ravnatelj je postao 1979. i na tom mjestu je bio sve do odlaska u mirovinu 2007. godine.

Njegova ljubav prema poslu, školi i djeci najbolje se može opisati njegovim ustrajanjem da COOR Podravsko sunce bude ono što je danas. Škola kakva je danas, odnosno Centar, je njegov san za koji se on zalagao i na posljetku ga i realizirao. COOR Podravsko sunce je kruna njegovog života i stvaralaštva.

Važno je istaknuti da je 2008. bio dobitnik Nagrade Tomislav Špoljar za životno djelo, koju dodjeljuje Savez edukacijskih rehabilitatora Hrvatske. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim znanstvenicima i praktičarima koji su svojim djelovanjem u radnoj i lokalnoj zajednici ostvarivali izrazite rezultate, pridonosili razvoju edukacijsko-rehabilitacijske teorije i prakse i dignitetu profesije.

Privatno, Petar Ivegeš je bio uvijek spreman na šalu, vječito nasmijan, a poznat je bio kao vječiti optimist, zaljubljen u enigmatiku, šah, novinarstvo. Također, Ivegeš je bio poznati međunarodni stolnoteniski sudac i na nekoliko razina uključen u društveni život Koprivnice.

Posljednji ispraćaj biti će sutra u 14 sati s Gradskog groblja Pri svetom duhu.

 

 

čitam...
Loading...