Pressica desne koalicije // Korošec: Koprivnica se 20 godina sistematski uništava!

14:15h
0
Dr. Hrvoje Neimarević, Ivica Suvalj, Ernest Forjan, Dragutin Korošec i Josip Hlevnjak na konferenciji za novinare // Foto: Koprivnica.net

Javnosti se na konferenciji za novinare u utorak u prostorijama koprivničkog HDZ-a predstavila desna koalicija „Zajedno za Koprivnicu” koja će zajedno izaći na izbore za mjesne odbore Grada Koprivnice 23. studenoga.


O predstojećim izborima govorili su Ernest Forjan (HDZ), Dragutin Korošec (HSS), Ivica Suvalj (HRAST), dr. Hrvoje Neimarević (HDS) i Josip Hlevnjak (HSP dr. Ante Starčević). Žele animirati građane da izađu na izbore, aktivirati rad mjesnih odbora na gradskom području i u rad uključiti mlade članove.

– Začudilo me da je SDP-ov čelnik gospodin Gošek izjavio kako mjesni odbori ne rade i da ih treba aktivirati, a većinu je u njima, osim u jednom, na prošlim izborima dobio upravo SDP. U mjesnim odborima je snaga, oni su temelj Koprivnice, zato treba potaknuti ljude da počnu odlučivati o svojoj sudbini. Gradska uprava treba se ponašati kao sluga, a ne kao vlasnik mjesnih odbora – smatra Suvalj.

Ernest Forjan svjestan je da na ove izbore izlazi vrlo mali postotak građana, od 12 do 16 posto, zato su se ove stranke okupile u koaliciju te im je cilj postići što bolji rezultat. Nije rekao da vjeruje u pobjedu niti je želio bilo što obećavati, ali je kazao kako su posljednji lokalni izbori te oni za Europski parlament donijeli nadu „da bi mogli ostvariti solidan i pozitivan rezultat”.

– Želimo dovesti do promjena na bolje za sve građane, ovakva situacija je neodrživa. U mjesnim odborima treba daleko kvalitetnije raditi, treba održavati zborove građana, a predsjednici mjesnih odbora moraju stvarno zastupati svoje stanovnike, a ne da se oni s problemima javljaju u plaćene radio-emisije. Što se tiče programa s kojima izlazimo na izbore, oni su prilagođeni svakom pojedinom mjesnom odboru – rekao je Forjan.

Posebno oštar u svom obraćanju bio je Dragutin Korošec, koji je u doba bivše države u dva navrata bio predsjednik Izvršnog vijeća bivše Skupštine Općine Koprivnica.

– Već 20 godina se Koprivnica uništava, temeljito, polako i sistematski. Nemamo više carinu ni željeznicu, Podravku još nisu uspjeli uništiti. Mene je sram kuda smo došli, sad se svi pomalo sprdavaju iz Koprivnice – kazao je Korošec.

čitam...