Pretkolo Kupa // Koprivnica dočekuje HAŠK, Tehničar 1974 gostuje u Suhopolju

14:51h
0
Koprivnica i Tehničar 1974 nastup u pretkolu Kupa izborili su sudjelovanjem u finalu Županijskoga kupa // Foto: Zvonimir Markač

Ždrijebom je određeno da će se Koprivnica u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa sastati s HAŠK-om, dok će finalist Županijskog kupa Tehničar 1974 iz Cvetkovca na gostovanje u Suhopolje.

U organizaciji Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa (N. Kolić, Ž. Bel, J. Brezni) i uz nazočnost predstavnika klubova sudionika, u Zagrebu je održan ždrijeb parova i domaćina utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa.

Nova natjecateljska godina Kupa tako će započeti sljedećim utakmicama: Koprivnica i HAŠK susret će odigrati u Koprivnici, Oštrc i Mosor u Zlataru, Duga Resa 1929 i Slavonija u Dugoj Resi, Bistra i Lekenik u Donjoj Bistri, Segesta i Mladost (Ždralovi) u Sisku, Croatia i Sloga (Čakovec) u Grabrovnici, Suhopolje i Tehničar 1974 u Suhopolju, Zagora i Gorica u Unešiću, Vuteks Sloga i Funtana u Vukovaru, Omladinac i Sloga (N. Mikanovci) u Gornjoj Vrbi, Nedelišće i Sloga (N. Gradiška) u Nedelišću, Zmaj i Đakovo Croatia u Blatu, Opatija i Polet (Cestica) u Opatiji, Bednja i Primorac (Biograd n/m) u Beletincu, Nehaj i BSK (Bijelo Brdo) u Senju te Jadran-Poreč i Zet u Poreču.

U pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa igra se jednostrukim Kup sustavom, a utakmice se prema kalendaru natjecanja igraju 26. kolovoza s početkom u 16 sati. Pobjednici utakmica pretkola nastavljaju natjecanje u 1/16 završnice kada se uključuje 16 klubova koji su to pravo ostvarili na osnovu koeficijenta uspješnosti u natjecanju Hrvatskog nogometnog kupa u zadnjih pet godina.

Utakmice 1/16 završnice igraju se 23. rujna, a parovi i domaćini utakmica određuju se na osnovu natjecateljskih brojeva koje će dobiti klubovi prema koeficijentu uspješnosti, s time da su domaćini utakmica klubovi sa slabijim natjecateljskim brojem (32-1, 31-2 itd.).

Parovi pretkola završnog dijela natjecanja za Hrvatski nogometni kup (natjecateljska godina 2015./2016.):

KOPRIVNICA – HAŠK
OŠTRC – MOSOR
DUGA RESA 1929 – SLAVONIJA
BISTRA – LEKENIK
SEGESTA – MLADOST (Ždralovi)
CROATIA (Grabrovnica) – SLOGA (Čakovec)
SUHOPOLJE – TEHNIČAR 1974
ZAGORA – GORICA
VUTEKS SLOGA – FUNTANA
OMLADINAC (G. Vrba) – SLOGA (N. Mikanovci)
NEDELIŠĆE – SLOGA (N. Gradiška)
ZMAJ (Blato) – ĐAKOVO CROATIA
OPATIJA – POLET (Cestica)
BEDNJA – PRIMORAC (Biograd n/m)
NEHAJ – BSK (Bijelo Brdo)
JADRAN POREČ – ZET

Izvor: www.prvahnl.hr