Preustroj // Mladen Antolić revoltiran zbog smjene s mjesta županijskog pročelnika

09:57h
0
Mladen Antolić // Foto: Koprivnica.net

Najavljeni preustroj u Koprivničko-križevačkoj županiji je počeo. Prva nezadovoljstva njime već su izašla na vidjelo, a razlog tome je smjena pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Mladena Antolića. Naime, Antolić je s prvim radnim danom u novoj godini smijenjen sa svog radnog mjesta, a privremeno će tu dužnost obnašati Branka Cuki.


– Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije jednoglasno je na sjednici održanoj 17. prosinca 2013.g. donijela Odluku o upravnim tijelima Koprivničko-križevačke županije, a koja je osnova za preustroj županijske uprave i njenih upravnih tijela. Nastavno na istu, a sukladno zakonskim ovlastima, župan Koprivničko-križevačke županije, donio je, na prijedlog pročelnika, dana 02. siječnja 2014.g. Pravilnik o unutarnjem redu upravnih tijela Koprivničko-križevačke županije – ističu iz Županije.

Nastavljaju i kako je već gornja Odluka o upravnim tijelima naznačila početak preustroja na način da se pojedini upravni odjeli ukidaju te da se osnivaju novi. S obzirom na činjenicu nove organizacije poslovanja, u roku od 8 dana od dana stupanja na snagu Pravilnika o unutarnjem redu (dakle, do 10. siječnja 2014.g.) župan će raspisati natječaje za sve pročelnike upravnih tijela, pod novim uvjetima propisanim u Pravilniku.

– Ostali službenici i namještenici bit će raspoređeni u najdužem roku od dva mjeseca od dana stupanja na snagu Pravilnika (dakle, do 2. ožujka 2014.g.) na nova radna mjesta, sukladno njihovoj stručnoj spremi, radnom iskustvu i dosadašnjoj složenosti poslova, kao i sukladno dosadašnjim ocjenama njihova rada – ističu iz Odsjeka za komuniciranje i protokol Županije te dodaju da je nakon donošenja pojedinačnih rješenja, svakom od pročelnika i drugih službenika i namještenika, ostavljena mogućost ulaganja pravnih lijekova.

Za kraj iz Županije ističu kako su sve navedene radnje obavljene u cilju stvaranja efikasnije uprave, transparentnog rada te bolje usluge za građana.

Mladen Antolić ogorčen: Više na čelu odjela za prosvjetu ne može biti profesor

Bivši pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Mladen Antolić ogorčen je smjenom sa mjesta pročelnika. Naime, još nije dobio službenu odluku, ali je točno da više nije na poziciji pročelnika, no kada dobije rješenje, odlučit će o svojim daljnim postupcima i hoće li poduzimati kakve pravne korake vezane po tom pitanju.

– Problem je u tome što u mom odjelu nije moguće provesti reizbor, stoga što po novom pravilniku profesor više ne može biti pročelnik Odjela za prosvjetu. Po meni je to smiješno, a time su me ponizili i kao stručnjaka i kao čovjeka. Prebacili su me iz prve u četvrtu kategoriju radnog mjesta – ogorčen je odlukom Antolić.

Dodaje i kako će s druge strane otići s mjesta pročelnika ponosan na sve ono što su on i njegovi suradnici uspjeli postići za vrijeme kada je on bio na čelu spomenutog Odjela.

čitam...