1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Prevarant Igor (32) oglašavao se kao stolar, Zdravko je ‘zagrizao’, naručio klupu i uplatio avans, ostao je bez svega
P

Rekao je da ima firmu u Virovitici u poduzetničkom inkubatoru, čak je slao i fotografije klupe koju je kao počeo raditi, jer je bio dogovor da je završi do petka, s obzirom na to da je Zdravko u subotu imao feštu. Sve to pokazalo se kao laž

Ne propustite

Zbog prijevare koju je počinio putem interneta, a kojom si je htio pribaviti protupravnu imovinsku korist, 32-godišnji Igor naći će se na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Koprivnici, jer je ovih dana Državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu, kojom ga se tereti da je počinio kazneno djelo prijevare.

- Oglas -

Sve to zbog slučaja koji se dogodio u prosincu prošle godine, kada je prevario Zdravka iz Koprivnice za 2000 kuna. Naime, Igor se preko Facebooka reklamirao da izrađuje drvene stolove, stolice i klupe, na što je Zdravko ‘zagrizao’. Javio mu se putem Messengera i dogovorili su kupnju drvene klupe od drveta trešnje, ukupne dužine 15 metara, koju je okrivljenik trebao isporučiti u roku nekoliko dana.

Pritom su dogovorili uplatu avansa u visini od 2000 kuna, što je Zdravko ispoštovao, ali ne i Igor svoju stranu posla. Unaprijed je odlučio prevariti Zdravka, a pritom mu nije vratio ni novac, koji mu je na račun uplatila Zdravkova žena. Nakon toga Zdravko je cijeli slučaj prijavio policiji, tako da će Igor imati posla s pravosudnim tijelima.

Prilikom ispitivanja Igor, koji živi u Slatini, poručio je da nisu dogovorili točan datum isporuke i da se dva dana nakon Božića našao sa Zdravkom u Virovitici, gdje mu je ovaj rekao da odustaje od svega. Dodao je da su se našli i nakon nove godine te da mu je vratio na ruke 2000 kuna, no da je Zdravko cijeli slučaj već prijavio.

Igor je već osuđivan zbog kaznenih dijela prijevare
- Oglas -

Ipak, Igorova strana priče ne slaže s onim što je naveo oštećeni Zdravko. Kazao je da su posao dogovorili početkom prosinca i da je tada Igor rekao da je stolar i da ima firmu u Virovitici u poduzetničkom inkubatoru, što se pokazalo kao laž. Čak mu je slao i fotografije klupe koju je kao počeo raditi, jer je bio dogovor da je završi do petka, s obzirom na to da je Zdravko u subotu imao feštu. Ipak, Igor je počeo muljati i prvo je rekao da je klupa friško ofarbana i da je ne može takvu isporučiti, a nakon toga je poručio da će njegovi dečki kroz nekoliko dana ići u Ludbreg i usput Klupu dostaviti Zdravku. Naravno, sve to bila je laž.

U konačnici, Zdravko je otišao u Viroviticu i kada se na svoje oči uvjerio da firma koju je Igor spominjao ne postoji, cijeli slučaj prijavio je policiji i postavio imovinskopravni zahtjev u iznosu od 2000 kuna, zajedno sa zateznim kamatama. Kao svjedok, svoju stranu priče ispričala je i Zdravkova supruga, koja je uplatila novac Igoru i ponovila je više-manje sve ono što je rekao i njezin suprug.

Uvidom u uplate, ispis poruka i ostalu dokumentaciju te analizom prikupljenih dokaza, na sudu su utvrdili da je Igor ostvario sva obilježja kaznenog djela za koje ga se tereti i da je optužnica opravdana. Inače, Igor je od ranije poznat policiji, već je osuđivan za kaznena djela prijevare tako da tužitelji za njega traže jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 10 mjeseci. Konačna odluka donijet će se nakon sudskog postupka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nikola večenaj leportinov

Kao dijete klečao je pod puškom mađarskog vojnika, prvu izložbu imao je kao Podravkin portir, a danas boluje od Parkinsa i živi u domu:...

Naivno slikarstvo karakteristično je po motivima iz svakodnevnog života, prekrasnim krajolicima, živim bojama, a osobito po jedinstvenom slikanju na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti