Prevencija nasilja u vezama mladih

07:03h
0
Ilustracija

CESI – Centar za edukaciju savjetovanje i istraživanje u partnerstvu sa Udrugom žena HERA (Križevci) i Mrežom udruga Zagor (Zabok) provodi projekt prevencije nasilja u partnerskim vezama mladih u okviru kojeg će se održati trening „Isključi nasilje!”

Trening vršnjačke edukacije za učenike i učenice srednjih škola na kojem će sudjelovati 55 srednjoškolki i srednjoškolaca iz 18 škola održat će se u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici od 07. do 09.03.2014. Na treningu će voditeljice/i upoznati mlade s problemom nasilja u vezama, s mladima govoriti o kvalitetnim i štetnim vezama, kako pomoći prijateljicama i prijateljima koji su u nasilnoj vezi te ih osposobiti za djelovanje na prevenciji nasilja. Učenici i učenice će na treningu osmisliti akcije osvještavanja i informiranja koje će provesti u svojim školama i lokalnim zajednicama tijekom ove školske godine.

Projekt se provodi u suradnji sa srednjim školama u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji te Gradu Zagrebu uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva socijalne politike i mladih.

U okviru projekta snimljen je i radio jingle koji se nalazi na linku https://soundcloud.com/centarcesi/ljubav-bez-nasilja, a u pripremi su različiti promotivni materijali i priručnik za vršnjačke edukatore/ice u kojem će se, osim radionica, ponuditi i dobri primjeri rada mladih na prevenciji rodno uvjetovanog nasilja.

Osim toga provode se i radionice za učenike i učenice te se osigurava podrška školama i institucijama u razvoju i provođenju preventivnih programa.

Na web stranici SEZAM www.sezamweb.net nalaze se informacije i edukativni materijali vezani uz prevenciju nasilja i rodne ravnopravnosti, a mladima se pruža mogućnost postavljanja pitanja i dobivanja odgovora na probleme koji ih muče.