2.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Preventivna akcija ‘Dječje sjedalice za auto’
P

Ne propustite

081120-policija-mSlužbenici Policijske postaje Križevci proveli su u suradnji s udrugom ‘Roda’ na gradskom području preventivnu akciju usmjerenu na nadzor korištenja sigurnosnih dječjih sjedalica u vozilima. Akcijom su obuhvaćeni Dječji vrtić Križevci, koji ima oko 200 polaznika vrtičke i jasličke skupine te dječji vrtić Zraka sunca sa 100 polaznika vrtićke dobi.

Tijekom akcije kontrolirano je 27 vozila i vozača, od kojih je samo osam koristilo sigurnosnu sjedalicu sukladno preporukama proizvođača. Najčešća uočena nepravilnost odnosila se na nepravilno vezanje djece u sjedalici ili nevezanje djece uopće, i to u 11 slučajeva. Šest vozača je prevozilo djecu u vozilima bez ugrađenih sigurnosnih sjedalica, jedna sjedalica je bila neispravna, dok se u jednom slučaju se dijete prevozilo izvan sjedalice iako je ista bila ugrađena u vozilo.

Iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke ističe se kako je akcija naišla na pozitivan odjek u javnosti, tako da su se vozači vlastitom voljom zaustavljali na mjestima nadzora sa zamolbom da se izvrši pregled ispravnosti sjedalica ugrađenih u njihova vozila. Aktivistice udruge ‘Roda’ svim sudionicima akcije podijelile su promotivni materijal o korištenju auto sjedalica, dok su djelatnici policije dijelili prigodne poklone djeci i roditeljima.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sjednica

Prodaje se nekretnina pokraj Svetišta za 260 tisuća eura, Bilić: To je parcela u središtu grada kojoj treba dati neku urbanu namjenu

Jedan od točaka na 22. sjednici Gradskog vijeća grada Ludbrega bilo je Rješenje o raspisivanju za prodaju zemljišta kraj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti