Prezentacija grada Koprivnice u Bruxellesu

10:50h
0
brisel mrsic

26022009-brisel-mrsic-mU ponedjeljak, 23. veljače 2009. godine, na svečanosti dodjele ovogodišnje nagrade Europskog tjedna kretanja u Bruxellesu, gradonačelnik Zvonimir Mršić, održao je prezentaciju rezultata ove europske inicijative u našem gradu, koji su nas prošle godine doveli do najvišeg priznanja.

Organizatori svečanosti iskazali su time još jedno priznanje Koprivnici koja po njihovu mišljenju najbolje pokazuje što inicijativa Europskog tjedna kretanja nastoji postići u poboljšanju održivosti gradskog prometa u Europi i izvan nje. U svom obraćanju skupu, Koprivnici je čestitku uputio i Janez Potočnik, Povjerenik Europske komisije za znanost i istraživanja, koji je potom proglasio Budimpeštu ovogodišnjim dobitnikom Nagrade Europskog tjedna kretanja.

Ovogodišnji finalisti, uz Budimpeštu, bili su Zagreb i Almada iz Portugala, a u Europskom tjednu kretanja sudjelovalo je oko 2200 gradova iz 19 zemalja Europe i svijeta. Najavljena je i ovogodišnja tema Tjedna kretanja: Poboljšanje klime u europskim gradovima.

Na svečanosti su prvi puta proglašeni i dobitnici nove nagrade: Zeleni gradovi Europe za 2010. i 2011. godinu – Stockholm i Hamburg.