IGRA STAKLENIH PERLI

Pridružite se virtualnom otvorenju izložbe Muzeja grada Koprivnice

Prilikom razgledavanja izložbe obavezno se pridržavati svih epidemioloških mjera i koristiti zaštitnu masku, napominju organizatori.

14:39h
0
muzej koprivnica  mk
Muzej grada Koprivnice // Foto: Mario Kos

Igra staklenih perli, Staklo u zbirkama Muzeja grada Koprivnice naziv je izložbe koja će virtualno biti otvorena u petak u 18 sati. Moći će se pratiti ovdje, putem Facebook stranice koprivničkog muzeja.

– Izložba na primjerima muzejskih predmeta istražuje i predstavlja staklo kao materijal, inspiraciju, predmet svakodnevne upotrebe te načine upotrebe i običaje u kontekstu stručnih i znanstvenih istraživanja arheologije, povijesti, graditeljstva i svakodnevne upotrebe, etnologije, narodne i naivne umjetnosti, fotografije, pakiranja i ambalaže. Staklo kao materijal u muzejskim zbirkama nositelj je podataka i muzejskih priča o najrazličitijim predmetima. Ovisno vrsti i namjeni muzejskog predmeta, kontekst predmeta omogućuje različitu vrstu čitanja i interpretacije. Muzejska priča o upotrebi stakla odabrane muzejske predmete nastoji interpretirati u kontekstu prostora i vremena te posjetitelju muzeja približiti poslove koje kustos muzeja radi iza zatvorenih vrata muzejskog spremišta – poručuju iz muzeja.

Izložbu, koja će povodom Dana grada Koprivnice biti otvorena do 10. siječnja 2021. godine, čine stakleni predmeti koji se čuvaju u zbirkama gradskoga muzeja.

Prilikom razgledavanja izložbe obavezno se pridržavati svih epidemioloških mjera i koristiti zaštitnu masku, napominju organizatori.